Webshop annuleerd halve bestelling, mag dit zomaar?

Ik heb net een mailtje gekregen dat de webshop mijn bestelling maar half gaat leveren. Hiermee ben ik het niet eens en hoef de bestelling dan niet.
Kan ik hier nog iets tegen doen? (ze zijn nu niet bereikbaar)

Weet jij het antwoord?

/2500

Wanneer je een particuliere koper bent kun je zonder opgave van reden de rest van je bestelling kosteloos annuleren. Tenzij het maatwerk producten betreft, of tickets.

Bronnen:
http://www.juridische-supermarkt.nl/herroe...

Een webshop die een halve bestelling annuleert, ja, dat mag zo maar. Als de producten niet meer leverbaar zijn, dan kan de webshop niet aan jouw wensen voldoen. Wat de shop nog wel aan jou kan leveren, zal deze echter nog graag leveren. Als klant kan je daar zeker iets tegen doen als je het daar niet mee eens bent. De webshop levert immers niet wat jij hebt besteld: de webshop komt de overeenkomst die tussen de webshop en jou is gesloten niet (volledig) na. Laat dus zo spoedig mogelijk aan de webshop weten dat je afziet van de bestelling. Wordt de bestelling toch geleverd, dan kan je deze retour sturen omdat deze niet voldoet aan jouw vraag. Met sommige producten kan dat echter niet. Heb je bijvoorbeeld iets speciaal laten maken voor jou, dan is de kans klein dat het retour gezonden kan worden. Overleg dan met de webshop over de mogelijkheden. Kijk voor meer informatie hierover op een website als www.juridischloket.nl.

Bronnen:
https://www.juridischloket.nl/consument-en...
https://www.juridischloket.nl/consument-en...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100