Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Antwoorden (1)

De Europallet is ooit in Oostenrijk ontwikkeld en populair geworden door met name het gebruik bij de Duitse spoorwegen. Een Europallet is een pallet die voldoet aan een kwaliteitsstandaard en gemaakt is volgens bepaalde normen, met als formaat 80 x 120 cm (net als de meeste andere Europese pallets). Het hout is speciaal behandeld om verspreiding van insecten en andere organismen tegen te gaan.
Een Europallet is te herkennen aan het brandmerk EUR in één van de blokken. Er is toezicht op dat het teken Europallet niet misbruikt wordt. De fabrieken die Europallets maken worden periodiek gecontroleerd zodat de kwaliteit is gewaarborgd.
(Ik weet natuurlijk niet met welk doel jij de vraag stelt, maar het zal nu duidelijk zijn dat je geen Europallets mag gaan namaken).

Op http://www.123pallets.nl/product-europallet-nieuw worden pallets verkocht die gemaakt zijn van Midden Europees Vuren (MEV). Deze houtsoort wordt onder meer verkocht door Heuvelman Hout http://heuvelman-hout.nl/view/product/detail/258/midden-europees?cat=118&subcat=146 en de Tuinwinkel van Appeltern: https://appeltern.nl/nl/tuinwinkel/tuinhout_tuin-timmerhout_constructiehout/tuinhout_vurenhout_midden-europees_vuren_scandinavisch_vuren/
(Lees meer...)
7 jaar geleden
Antoni
7 jaar geleden
Om een licentie te kunnen verkrijgen voor het officieel produceren van Europallets, moet je bedrijf worden bezocht door inspecteurs van Nederpal. Je moet dus blijkbaar al in bedrijf zijn om zo'n licentie te kunnen verkrijgen. Naar mijn idee zal je in de praktijk dus altijd eerst Europallets "namaken" voordat je officieel Europallets mag maken. Zie ook http://www.nederpal.nl/licentie-aanvragen.
Verwijderde gebruiker
7 jaar geleden
wat is een al in bedrijf?
Antoni
7 jaar geleden
Een "al in bedrijf" bestaat niet. Ik bedoel dat je fabriek aan het produceren moet zijn om zo'n licentie te kunnen verkrijgen.

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding