Als ik een Oostenrijks bedrijf aanklaag (met toevoeging), moet ik dan ook een Oostenrijkse advocaat hebben?

Hoi allen,

Een bedrijf dat mij behoort uit te betalen heeft in totaal zo'n twee maal een gemiddeld jaarloon achter gehouden. Ik ben hiermee naar de rechter gestapt en gewonnen; het buitenlands bedrijf moest mij de schikking terug betalen. Ze hadden tot juni vorig jaar de tijd, en hebben tot nu slechts een deel terug betaald, maar hun bedrijf bestaat gewoon nog en ze verdienen veel geld.

Mijn advocaat heeft zijn fee al gehad en wilde niet meer meehelpen, maar er zou een nieuwe advocaat op gezet moeten worden, wil ik mijn geld alsnog terug krijgen (al heeft de rechter dit al bepaald).

Ik kan toevoeging krijgen, ik heb te hoge schulden in vergelijking met inkomen, dus een pro deo advocaat is mogelijk.. maar:

Het betreft een Oostenrijks bedrijf, ben ik verplicht een Oostenrijkse advocaat te nemen? Zo ja: hoe vind ik een Oostenrijkse Pro Deo advocaat (die dus op toevoegingsbasis werkt), Ik kan online niets vinden..

Bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hieronder staat een link met advocaten in Oostenrijk en met stad waar ze werkzaam zijn. Als je doorklikt zie je hun specialisatie. Ik zou er een drietal uitzoeken die me geschikt lijken, met ze bellen en je probleem aan hun voorleggen. Aan de hand van hun antwoorden kun je bepalen hoe je verder gaat.

Bronnen:
http://www.rechtsanwaltsverein.at/mitglieder.php

Of je een Oostenrijkse advocaat moet kunnen we niet zeggen zondere nadere informatie: - Heeft het bedrijf een vestiging hier? Of hebben ze andere spullen van waarde hier in Nederland? - Is het vonnis hier uitgesproken of niet? Ik vermoed dat de simpelste optie is om beslag te laten op de bezittingen van die firma. Hebben ze in Nederland wat? Dan daar gelijk daarop beslag op laten leggen, dit kan met een Nederlandse advocaat. Hebben ze echt niets hier, maar betreft het een Nederlands vonnis? Dan is dat ook van toepassing in Oostenrijk (doorwerking), of een Nederlandse dat kan opeisen durf ik niet te stellen, aangezien ik de rechtsregels van Oostenrijk niet ken (en dus niet weet wanneer een bevogd advocaat daar vereist is). Mochten ze spullen in Nederland hebben, dan moet je daar gewoon morgenochtend 09.00 beslag op laten leggen. Informeer anders even bij advocaat, vaak is een eerste consult gratis en zorg ervoor dat je vordering in elk geval niet verjaart (doordat we geen details hebben weet ik niet welke regels op de verjaring van toepassing zijn). Aangezien het om loon ging vermoed ik dat ze gewoon hier een vestiging hebben of actief zijn en dat je je gelijk via het Nederlands recht kan halen. De 'nationaliteit' van het bedrijf of de advocaat maakt niet uit, het rechtsgebied en de eventuele bevoegdheid van de advocaat wel.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100