Wat zijn de voorwaarden om een stagiaire aan te nemen? zie toelichting

Ik ben momenteel student bij een MBO opleiding. Ik wil voor mijn bedrijf een stagiaire aannemen om mijn administratie te doen. Ik heb op een aantal pagina's gelezen wat de voorwaarden zijn, mijn bedrijf bied voor die gene genoeg werk aan maar hij of zij moet alleen op het kantoor werken. En ik kan diegene dan ook alleen helpen op mijn vrije dagen ( dinsdag middag en werkdagen na 2 uur)

Zou mijn bedrijf dus goedgekeurd kunnen worden aangezien de stagiaire 50% van zijn of haar tijd alleen gaat doorbrengen?
(Wanneer de stagiaire ergens niet uitkomt kan ze een mijn adviseurs bellen)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het is zeer twijfelachtig of dat gaat lukken. Een stagiair is niet een goedkope werknemer (die zonodig telefonisch advies kan inwinnen als hij/zij er even niet uit komt) maar iemand die (verplicht) ervaring moet opdoen in de beroepspraktijk. Om te voorkomen dat de stagiair iets te gemakkelijk wordt ingezet, hebben nogal wat opleidingen ook een stagewerkplan met allerlei opdrachten, ook opdrachten die niet een directe relatie hebben met de taken die de stagiair uitvoert. Het is gebruikelijk dat op een stage een stagebegeleider aanwezig is van het bedrijf zelf, bij wie de stagiair voor alle vragen terecht kan en die hem/haar ook kan assisteren voor de opdrachten van school. Ook de school zal (terecht) kwaliteitseisen stellen aan de stageplek. Bij een aantal opleidingen moet men 'erkend leerbedrijf' zijn, anders mag je geen stagiairs hebben. Toegevoegd na 4 minuten: Hieronder een voorbeeld van enkele artikelen waarin een 'erkend leerbedrijf' moet voldoen (bij ECABO) "1. Het leerbedrijf is bereid om beroepspraktijkvorming te verzorgen voor de mbo-opleidingen, waarvan ECABO heeft vastgesteld, dat het leerbedrijf in staat is om (een deel van) de eindtermen (c.q. de aan te leren competenties) via beroepspraktijkvorming te realiseren. 2. Het leerbedrijf is bereid en in staat om tijd, middelen en voorzieningen in te zetten voor de verzorging van beroepspraktijkvorming. • Voor de begeleiding van elke mbo-deelnemer is/wordt een vakkundige praktijkopleider aangewezen, die aantoonbaar op basis van ervaring en/of opleiding over begeleidings- en beoordelingscompetenties beschikt, of binnen een nader te bepalen periode kan beschikken. • Beroepspraktijkvorming wordt op de mbo-deelnemer afgestemd door het kiezen en structureren van werkzaamheden via een (praktijk)opleidingsplan, door het voeren van begeleidingsgesprekken en/of het uitvoeren van beoordelingen. (...)" en zo gaat het nog vele artikelen verder.

Bronnen:
http://www.ecabo.nl/sites/default/files/we...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100