Ik heb een eenmansbedrijf in huis. Mag ik kosten zoals huur, water, electra terug vragen bij de belastingdienst?

Ik werk thuis als gastouder en sta ingeschreven bij de kvk. Ik werk iedere dag en heb meerdere kinderen waardoor mijn vaste lasten zoals water en elektra hoger zijn dan wanneer ik buitenshuis werk. Mag ik hiervoor een gedeelte terug vragen bij de belastingdienst? Mag je de kosten van de huur ook (gedeeltelijk) opgeven. Het zijn extra kosten die ik maak voor mijn werk. Zo ja, waar kan ik informatie hierover vinden. Op de site van de belastingdienst werd ik niet wijzer.

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, die kosten zijn helaas (ook niet gedeeltelijk) aftrekbaar. Niet aftrekbaar zijn: •Telefoonabonnement privé. •Werkzaamheden door partner, tenzij deze hoger zijn dan 5.000 euro per jaar. Is dit het geval, dan dient dit schriftelijk in een overeenkomst vastgelegd te worden. •Kosten voor een niet-zelfstandige werkruimte in de (privé)woning. Hieronder valt ook de standaard kosten voor gas, water en elektra. •Kosten waar u reeds een vergoeding voor hebt gehad. Stel dat de ouders eten en luiers meebrengen voor het opvangkind, dan mag u daar niet nogmaals kosten voor aftrekbaar maken. •Inrichting voor een niet-zelfstandige werkruimte in de (privé)woning. Denk aan een box, bank of kinderstoel. •Werkkleding, mits er een zakelijk verband is tussen de werkkleding en het werk als gastouder en een duidelijk zichtbaar logo bevat van ten minste 70 cm2 oppervlakte. •Kosten voor persoonlijke verzorging van de gastouder. •Muziekinstrumenten, geluidsapparatuur, gereedschappen, computers, beeldapparatuur die bij uw privévermogen horen.

Bronnen:
http://www.belastingdienst.nl/rekenhulpen/...
http://www.google.nl/url?sa=t&rct=j&q=&esr...
http://www.kennisnetwerkgastouderopvang.nl...

Blijkbaar zijn er dan aparte regels voor ZZP-ers die gastouder zijn, want voor een "normale" ZZP-er mag dit wel. Je kunt dan huur, gas/water/elektra, verzekeringen, belastingen, etc. alles wat kostengerelateerd is aan de huurwoning aftrekken als kostenpost zolang je zo'n 25% van de woning actief als werkruimte gebruikt. Je dient dan wel een drempel van 1,4% van de WOZ waarde te hanteren, maar dit levert over het algemeen al snel een aftrekbare post op van 5.000 - 8.000 euro per jaar, afhankelijk van de huurkosten, de grootte van de woning en de WOZ-waarde.

Bronnen:
http://www.accountantsonline.nl/sitefiles/...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100