Mag ik als bedrjf zijnde factureren zonder btw aan een stichting (Parkinson) die niet btw plichtig is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, voor sommige organisaties zoals goede doelen en kerken mag je het 0% tarief toepassen.

Nee dat mag een btw plichtig bedrijf niet. Die moet ten alle tijden en factuur met btw sturen. Voor de stichting is de btw gewoon kosten als ze niet btw plichtig zijn.

Je moet uitgaan van de BTW-plicht waar je bedrijf onder valt, niet van de 'ontvangende kant' van jouw factuur. Als je een dienst verleent die (of een goed levert dat) bij een andere 'binnenlandse klant' tegen 21% berekend zou moeten, dan moet je ditzelfde tarief hanteren wanneer je een factuur stuurt naar een binnenlandse klant die geen recht heeft op vooraftrek van btw. In feite dus hetzelfde wanneer je een factuur zou sturen naar een consument. Je zou dus de btw wel kunnen 'verbergen' op de factuur maar je moet 'm wel berekenen.

Wanneer en door wie moet een factuur worden uitgereikt? Een ondernemer moet sinds 1 januari 2013 een factuur (laten) uitreiken voor de 16e dag volgend op de maand waarin hij een van de hierna genoemde prestaties heeft verricht of daarvoor een vooruitbetaling heeft ontvangen. Er wordt een goederenlevering of dienst verricht aan een rechtspersoon of aan een persoon die ondernemer is. Conclusie: Omdat een stichting een rechtspersoon is moet er een factuur worden uitgereikt

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100