Is het mogelijk om een bv op te richten met een kameraad en vervolgens een hypotheek af te sluiten om een woning te kopen

We willen samen een bv opzetten om een woning te kopen, verbouwen, en verhuren aan studenten.. Kan dit zomaar of zijn er restricties om een investering te doen zoals deze?(zoals de hypotheek afsluiten)

Weet jij het antwoord?

/2500

Heel simpel gesteld: Formeel: is het mogelijk? Ja zeker. Een BV kan een woning kopen en exploiteren. Praktisch: is het haalbaar? Dat hangt voor 99,9% af van de vraag of jij beschikt over genoege eigen middelen om een woning te kopen. Een bank verstrekt alleen een hypotheek aan een rechtspersoon of natuurlijke persoon als er voldoende zekerheden zijn dat de rente en aflossing permanent kan worden betaald en/of de bank bij exectutieverkoop van de woning geen restschuld overhoudt. En daar zit het probleem: startend bedrijf, geen historie, geen waarde. De executiewaarde van een pand in verhuurde staat (koop, ook executieverkoop, breekt geen huur namelijk) laag en dan ook nog studenten (wat de staat en dus de waarde van een woning meestal geen goed doet) Mijn inschatting: dat gaat je niet lukken. Geen enkele bank gaat hypotheek verstrekken, en indien wel dan maximaal 80% van de executiewaarde in verhuurde staat. Reken er dan op dat je minstens de helft van de hypotheek uit eigen zak moet betalen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100