ik moet de te verwachten omzet verklaren voor een ondernemingplan, hoe?

het gaat om een dienst die er nog niet was en dus zijn er geen cijfers beschikbaar. Bij kvk werd gezegd, vul maar een sluitende begroting bij het ondernemingsplan in. Maar een stap verder richting financier moest ik mijn te verwachten omzet verklaren. Wat ik verwacht kan ik toch niet bewijzen, ik kan toch al niet zoveel klanten hebben dat ik de lening terug kan betalen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Doe een marktonderzoek, dan weet je hoeveel mensen interesse hebben in je dienst, daarna kun je er bijvoorbeeld 40% van aftrekken, dat zijn de mensen die wel interesse hebben, maar er geen gebruik van zullen maken. Het aantal mensen dat je aan het marktonderzoek hebt laten meedoen is 100% het aantal dat er geen gebruik van gaat maken is 40%, dan hou je een percentage van 60% over, bereken daarna wat de dienst de klant kost, dat bedrag doe je maal 60, daarna reken je uit wat jouw kosten ongeveer zijn, dat haal je van dat totaal af en dan heb je een schatting naar je te verwachten omzet.

Inderdaad. Dit is niet mogelijk. Je kan wel al een bepaalde schatting maken. Hoe is jou product? Is er veel vraag naar? Hoeveel verwacht je te gaan verdienen? Je kan ook een ruime schatting maken. (bijvoorbeeld: 2500 - 5000)

Je zult een meerjaren begroting moeten maken die je goed onderbouwd hoe je aangeeft dat je denkt dat de onderneming groeit en wat de omzet en kosten zullen doen in minimaal de eerste 5 jaar. Je zult dus moeten onderzoeken hoe de nieuwe dienst zal aanslaan bij je nieuwe klanten. De bank wil namelijk wel weten of er een kans is dat ze de lening die ze je verstrekken ook wordt en kan worden terug betaald Toegevoegd na 52 minuten: En markt onderzoek houdt in dat je aangeeft wat je hebt gedaan en hoe je bent gekomen tot je conclusies. Dus je zult een onderzoek op papier moeten uit werken en aangeven hoe je tot je conclusie bent gekomen door dit onderzoek. Wie hebt je bevraagd hoe heb je dat gedaan in welk segment heb je dit gedaan welk segment is je doel groep hoe kan je dat onderbouwen enz enz.

Kerngatallen opvragen bij KVK. Simpeler kan ik het niet voor je maken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100