Omzetbelasting beginnende eenmanszaak?

Deze week ingeschreven bij de kamer van koophandel. Hier vertelde men dat als je rekening houd met 40% omzetbelasting je altijd goed zit. Is het niet zo dat je de eerste 3 jaar minder omzet belasting betaald?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hallo Ror, Je kunt ondernemer zijn voor de inkomstenbelasting, ondernemer voor de BTW/omzetbelasting of voor beiden. De Belastingdienst bepaalt welke situatie op jou van toepassing is, op basis van de gegevens die jij hebt opgegeven bij de KvK. Sowieso moet je een deel van je inkomsten reserveren om deze belasting(en) achteraf te betalen. Meer info hierover lees je hier: http://bit.ly/Tqfn26 Wat is omzetbelasting (of BTW)? Voor de omzetbelasting draag je maximaal 21% btw af, zoals ronron1212 schrijft. Ook klopt het dat wanneer je in een jaar minder dan € 1.883 moet afdragen, je in aanmerking kan komen voor de Kleineondernemersregeling http://bit.ly/Q0OApL Wat is inkomstenbelasting? Voor de inkomstenbelasting worden alle opbrengsten uit je onderneming en eventueel loon of uitkering belast via het schijventarief. Dit werkt progressief. Dat wil zeggen hoe hoger het inkomen, hoe hoger het belastingpercentage. Deze percentages lopen van 33,1% naar maximaal 52%. Voor meer informatie over de belastingtarieven zie http://bit.ly/Sw0Uye Daarnaast kan het zijn dat je over je opbrengsten uit je onderneming inkomensafhankelijke bijdage Zvw (Zorgverzekeringswet) (http://bit.ly/UbeiHD) moet afdragen. Als je ondernemer bent voor de inkomstenbelasting (http://bit.ly/MlEbo6) heb je recht op de Mkb-winstvrijstelling (http://bit.ly/SuvSFY). Als je daarnaast ook aan het urencriterium (http://bit.ly/NjqyH1) voldoet heb je ook recht op de zelfstandigenaftrek (http://bit.ly/KQpK95) en als starter kan je ook nog gebruik maken van de startersaftrek (http://bit.ly/N9HGzW). Ik hoop dat je vraag hiermee beantwoord is. Je kunt bijvoorbeeld ook een startersbijeenkomst bezoeken, daar krijg je antwoord op dit soort vragen. http://www.kvk.nl/bijeenkomsten/onderwerp/bedrijf-starten/ Je kunt ook een startersgesprek aanvragen via de Belastingtelefoon 0800-0543 (tijdens dit gesprek krijg je dan meer info over belastingen). Tony Webcareteam Belastingdienst

Moet u in een jaar minder dan € 1.883 btw betalen? Dan kunt in aanmerking komen voor belastingvermindering. Of u hoeft helemaal geen btw te betalen. U maakt dan gebruik van de kleineondernemersregeling. Verder als je daar boven komt betaal je gewoon de btw. Ik weet niet waar je die 40% vandaan gehaald en ook niet hoe de KvK daar aankomt. Maar over je verkoopprijs komt gewoon 21% of 6% dat geld behoort niet tot je omzet maar is gewoon de inning die jij voor de belastingdienst doet en daarom moet afdragen aan de belastingdienst. Daarom mag je ook de btw die jij betaald op je inkoop aftrekken van de te betalen btw.

Bronnen:
http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/conn...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100