Hoe boek ik zakelijke aankopen gedaan van mijn privé rekening op als inventaris voor mijn eenmanszaak?

Ik heb pas geleden een eenmanszaak opgericht. Aangezien ik dit al in de planning had heb ik daarvoor al een nieuwe computer aangeschaft. Deze heb ik gekocht van mijn privé rekening.

Ik wil deze computer nu in de boeken zetten als inventaris in de boekhouding van mijn zaak. Ik wil mijn privé rekening niet vermelden in mijn boekhouding omdat ik reeds een zakelijke rekening heb. Hoe doe ik dit?

Ik zat zelf te denken om het op te boeken bij eigen vermogen (als ingebracht eigen vermogen) en inventaris. Dan heb ik de volgende vraag: in welke dagboek vermeld ik dat? Memoriaal?

Alvast bedankt voor de goede tips?

Weet jij het antwoord?

/2500

het aankoopbedrag overboeken naar je privé rekening en de factuur boeken in je zakelijke administratie. Kun je ook de btw terug vorderen. Toegevoegd na 2 minuten: de inkoop boek je natuurlijk op naam van het bedrijf waar je de computer gekocht hebt

De journaalpost zou kunnen zijn Inventaris... Te verrekenen BTW ... Aan privé ... "Privé" is ook een balansrekening. Boekingen hierop hebben geen resultaatseffect. Had je 'm rechtstreeks ingeboekt dan had er 'aan crediteuren' gestaan. Wel ervoor zorgen dat hij er voor de juiste waarde in komt te staan, mocht hij al wat ouder zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100