Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

ik heb een loodgieter, die over twee werken zijn laatste deelbetaling respectievelijk 2,5 en 3 jaar na afronding v/h werk stuurt. Mag dit? wettelijk?

Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
689
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Wat is de laatste deelbetaling sturen? Staat de factuur nog open en wordt die nu pas betaald? Of stuurt hij nu pas de laatste factuur?

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Ja.

De verjaringstermijn voor contractuele vorderingen bedraagt 5 jaar, art 3:307 BW. De wet spreekt hier over een verbintenis uit overeenkomst.

"Hierbij moet u niet alleen denken aan een geldvordering, een niet betaalde lening of een huurvordering, maar elke verbintenis die u aangaat. De wederpartij kan dan juridisch niets meer ondernemen om betaling van de vordering af te dwingen. De verjaringstermijn gaat in na de aanvang van de dag volgende op die waarop de vordering opeisbaar is geworden. Dit op basis van BW3 art. 307, lid 1:

Een rechtsvordering tot nakoming van een verbintenis uit overeenkomst tot het geven of een doen verjaart door verloop van 5 jaren na de aanvang van de dag, volgende op die waarop de vordering opeisbaar is geworden."

Overigens: als de loodgieter dit bij al zijn klanten doet, zal hij zeker in de financiële problemen komen door een tekort aan liquide middelen. Het wordt tijd dat hij deskundigheid in huis haalt waardoor de facturen z.s.m. de deur uit gaan nadat de prestatie geleverd is.
(Lees meer...)
Computoon
11 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Precies wat ik zocht. Super!

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding