Wat zijn de voorwaarden om een zakelijke bankrekening te openen? Ik wil namelijk een Ideal app op mijn website opnemen. Daar heb ik die nodig voor.

Ik heb een zakelijke rekening nodig maar heb geen bedrijf en wil dit ook niet.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zo'n anderhalf jaar geleden wilde ik een zakelijke rekening openen voor een tijdelijk project. Bijna overal is een KVK-inschrijving nodig, maar bij de ING is (voor zover ik kan nagaan nog steeds) het mogelijk om als "informele stichting of vereniging" een zakelijke rekening te openen. Daar is dus geen KVK-inschrijving voor nodig. Wel moet je met minimaal twee bestuursleden tekenen. Toegevoegd na 19 minuten: Van de ING site: (http://www.ing.nl/zakelijk/klantenservice/veelgestelde-vragen/starters/starterspakket/index.aspx?faquri=tcm:7-69589) Wat moet ik doen als ik (nog) geen KvK inschrijving heb? Sinds 1 januari 2010 moet iedere ondernemer zich hebben ingeschreven bij de KvK. Zonder KvK-nummer is het niet mogelijk om een Zakelijke Rekening of Starters- of Ondernemerspakket te openen bij de ING. Uitzonderingen hierop zijn: -informele vereniging -kerkgenootschap (niet zijnde koepelorganisaties) -publiekrechtelijke lichamen (gemeentes, provincies, waterschappen, e.d.) -buitenlandse rechtsvormen (niet gevestigd in NL) -BV i.o., enkel wanneer zij nog niet deelnemen aan het maatschappelijk verkeer Je zou dus - afhankelijk van wat voor website het precies is - misschien een starterspakket kunnen aanvragen als informele vereniging, of BV i.o.

U bent nog geen zakelijke klant van de ING en doet een aanvraag voor een Starters-, Ondernemers- of Verenigingen en Stichtingen Pakket Uw onderneming staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel Uw onderneming heeft maximaal 2 vertegenwoordigers Uw bedrijf is geen dochteronderneming van een bv of een cv U bent meerderjarig en kunt zich legitimeren U wordt geaccepteerd als zakelijke klant Vanaf 2 werkdagen nadat u uw zakelijk betaalpakket heeft opgehaald op een ING-kantoor kunt u uw gemachtigden toevoegen. Je moet je dus wel inschrijven bij de KvK als eenmansbedrijf.

Bronnen:
http://www.ing.nl/zakelijk/betalen/zakelij...

Gebruik Mollie. Dan is het niet nodig.

Ik denk inschrijving kvk en een btw-nummer.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100