Wat heb je allemaal nodig om ondernemer te worden ?

Opleiding etc.

Weet jij het antwoord?

/2500

Daar heb je niet zo veel voor nodig. Om te beginnen: lef en wat startkapitaal. Later ook zaken als: doorzettingsvermogen, keuzes maken, onregelmatig inkomen, kunnen omgaan met tegenslagen, onderhandelen, presenteren, risico's durven nemen, prioriteiten kunnen stellen, zaken van je af kunnen zetten, omgaan met onregelmatige werktijden, financieel inzicht hebben. Etc. Vooral dit soort factoren bepalen de kans op succes van een ondernemer. Ondernemer worden is makkelijker dan de meeste mensen denken. Om ondernemer te worden dient men enkel ondernemend te zijn. Zodra je iets doet naast "de baan bij de werkgever" ben je misschien al ondernemer geworden. Veel mensen denken dat er voor het worden van een ondernemer eerst vergunningen, diploma's of financiële zaken nodig zijn. Men ziet soms als een berg op tegen het inschrijven bij de Kamer van Koophandel of de zaken die bij de Belastingdienst moeten worden geregeld. Dit is soms zelfs dé reden waarom men er nog niet aan toe is om ondernemer te worden. Het starten met ondernemen kan echter al veel gemakkelijker! http://www.ondernemeneninternet.nl/ondernemer-worden.html

In aanvulling op wat 'momopoyolo' al heeft geantwoord. Het is erg afhankelijk welke branche dat je werkzaam bent. Er zijn geen opleidingseisen om een onderneming te sterten. Maar er zijn wel degelijk eisen als je bijvoorbeeld een advocaten kantoor begint. Ook voor de horeca tellen een aantal regels. In principe, wanneer je een vak zelfstandig wilt uitoefenen (en dat doe je als ondernemer), dan moet je je vak ook verstaan. Begin je een handelsonderneming, dan moet je ook kunnen handelen. Zo simpel is het eigenlijk. Natuurlijk kun je niet alles weten dat bij een onderneming hoort. Zorg dat je informatie inwint bij iedereen die je kent. Vraag informatie gesprekken/pakketten aan bij een accountantsbureau. Lees de site van de KvK door. Ga eens naar de site van de belastingdienst. Super tip: Lees het hele boek 'handboek ondernemen' (gratis bij de belastingdienst, zie bron). Toegevoegd na 2 minuten: Nog iets, ook banken hebben veel informatie voor starters. Ga gewoon alle banken af, en vraag naar de documentatie en/of gesprekken. Een goede voorbereiding is belangrijk voor je een stap naar het ondernemen waagt!

Ik sluit me aan bij de eerste reactie. Lef en startkapitaal. Ondernemen leer je al doende. Natuurlijk kan je een opleiding doen. Zelf doe ik op dit moment Small Business & Retail Management op het HBO. Hier wordt je "opgeleid" tot ondernemer/leidinggevende/manager.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100