Kan ik mijn gegevens verwijderen van een website? Zie toelichting.

Ik sta ingeschreven bij de KvK. Om mij onduidelijke redenen geeft de KvK ongevraagd de gegevens van ondernemingen door aan bepaalde (zoek)websites. Ik stel dit niet op prijs, want ik werk grotendeels thuis en ik vind het niet prettig als mijn privé-adres plompverloren wordt gepubliceerd. Dus google ik met enige regelmaat mijn bedrijfsnaam en wanneer ik die ergens tegenkom, verzoek ik de desbetreffende website mijn gegevens te verwijderen. Dat wordt dan zonder verdere vragen geregeld, meestal binnen 48 uur.

Tot mijn verbazing echter, krijg ik zojuist antwoord van nederlanddata.nl, die beweert mijn gegevens niet te KUNNEN verwijderen:

"Het doel van nederlanddata.nl is om bedrijfsdata en kredietcontroles aan te bieden. Deze gegevens zijn afkomstig van de KvK en andere officiële bronnen.

Alle bedrijfsgegevens (actief of non actief) worden beschikbaar gesteld door de KvK, en zijn te vinden op verschillende platforms waaronder websites, databases en kredietregistratiebureaus. Geen van deze platforms zijn verplicht om toestemming te vragen aan de ondernemingen. Tenzij de gegevens van ondernemingen worden verwijderd uit de KvK, zijn wij niet in staat om ze te verwijderen uit onze database."

Mij lijkt dit de grootste onzin die er bestaat, maar misschien heb ik het mis. Klopt deze informatie? Kan ik hier iets tegen doen? Moet ik nu gelijk juridische stappen ondernemen?

Alvast heel erg bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Neen een ander bedrijf mag niet zomaar jou gegevens publiceren, jij moet daarvoor toestemming geven.

Bronnen:
http://www.iusmentis.com/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100