Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Waar kan ik het beste een lening afsluiten om naast mijn kleine eenmansbedrijf een ander klein bedrijf over te nemen?

Zelf heb ik al 3 jaar een goedlopend klein eenmans (eenvrouws:) bedrijf in de detailhandel. In het centrum van de stad. Nu kan ik een ander klein bedrijf overnemen met vergelijkbare handel. maar ik heb de financien niet. Waar kan ik beste naar toe voor een lening.
Onder de 50.000 zou genoeg zijn.
op internet is genoeg te vinden maar ervaring van anderen is altijd welkom.
Alvast bedankt!

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
776
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Inderdaad. Je eigen bank zou ik als eerste proberen. Zeker als je een goedlopend soortgelijk bedrijf hebt, kan dat al een vertrouwen scheppen bij je eigen bank. Die kunnen je wellicht ook adviseren hoe je de overname het best kunt aanpakken.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Ga naar een echte bank, misschien iets duurder maar je krijgt wel een goed advies ookal is het soms niet wat je wil horen. De Rabobank en de ABN doen veel en weten soms meer dan je denkt. Trucje kijk of je erachter kan komen bij welke bank het bedrijf zit en ga bij die bank kijken of je een overname krediet kan krijgen en daarna naar je eigen bank. Soms heel mooi gratis advies.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Andere antwoorden (3)

Op internet ja dat lijkt allemaal mooi maar je hebt het geld nog niet. Je hebt al een onderneming dus maak een businessplan en laat zien in een begroting over 5 jaar hoe jou en de nieuwe onderneming loopt. Neem vijf oude jaarrekeningen van je eigen bedrijf en van het over te nemen bedrijf en ga naar een bank.
(Lees meer...)
ronron1212
12 jaar geleden
Ik zou in je (ondernemers)kenniskring kijken of er mogelijkheden zijn om een lening te krijgen.
Ook kan je kijken of er misschien iemand is die 50-50 (joint-venture) de aandelen wil kopen in deze zaak.

Houdt er wel rekening mee dat er bij een overname ook nog accountants- en notariskosten bijkomen, dit kan flink oplopen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Wat is de reden voor de overname. Kun je van je zaak niet leven of wil je gewoon expanderen? Ik zou zorgen dat ik een flink deel van het geld zelf beschikbaar had voor ik ging lenen. Straks draait het niet en heb je helemaal niks meer!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding