Ik denk erover om als vertegenwoordigster van product te gaan optreden. Waar moet ik bij onderhandelingen aan denken?

Ik heb hier geen ervaring mee. Het is een leuk artikel en men heeft er nog geen vertegenwoordiger voor. Maar hoe gaat zoiets met verdiensten (percentages), reiskosten, opslagruimte e.d.? Heeft iemand daar ervaring mee en kan die er meer over vertellen? En moet ik me 'indekken' zodat ze niet ineens met een andere vertegenwoordiging in zee gaan? Hoe ziet zo'n contract er normaal uit? Graag jullie tips en adviezen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Hert lijkt me belangrijk om buiten de provisie, die je ongetwijfeld gaat krijgen, ook een redelijk basissalaris te bepleiten, zodat wanneer de verkoop eens een tijdje tegen valt je toch een redelijk inkomen blijft houden.

Dat je niet de enige vertegenwoordiger blijft als de zaken goed gaan, is voorstelbaar. Nederland is niet een heel groot land, maar voor 1 vertegenwoordiger toch wel. Weet je zeker/zijn er bewijzen dat er vraag naar het artikel is. Want stel dat jij het wel leuk vindt, maar je bent een van de weinigen dan schiet het niet op. Vooral niet als verwacht wordt dat jij een voorraad bij de leverancier inkoopt om het door te verkopen. Dan blijf je wel met een garage vol "leuke spullen " zitten. Een keer als verjaardagscadeau is oke, maar volgend jaar weer?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100