Krijgen de Duitsers een lesje in bescheidenheid?

Bei uns ist alles besser, dat is een beetje op losse schroeven komen te staan. Dus kan dit betekenen dat we makkelijker met Duitsers samen kunnen werken omdat ze wat bescheidener zijn geworden en hun hoflichkeit een beetje laten varen. Of blijft het de efficiente machine zoals we die al kenden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik denk dat wij een lesje bescheidenheid kunnen krijgen van de Duitsers. Wij weten het altijd zo goed. En wij nemen altijd voorrang in het verkeer, laten nooit eens een ander voor, ook al heeft die ander voorrang. Dan de Duitsers. Beleefd, bescheiden. En dan schrijf jij dat ze hun Höflichkeit moeten laten varen - dat ze dus *minder* beleefd moeten worden? Dus je vindt dat de bescheiden Duitsers een lesje in bescheidenheid moeten krijgen, EN je vindt dat ze wat minder beleefd moeten zijn - huh? Nogmaals, het zijn de Nederlanders die een lesje bescheidenheid nodig hebben, niet de Duitsers.

Tja... Denk eens aan de eerste zin uit hun volkslied... Maar ik moet toegeven dat ze verdomd goede en mooie auto's maken. En verder hebben ze een aantal gerenomeerde merken die vrijwel iedereen dagelijks gebruikt... Ik denk alleen dat de generatie die nu 25+ is een stuk relexter is dan de generaties daarvoor. Maar dat beeld heb ik van meer landen. Niet alleen van Duitsland...

Waarom zouden ze ? Het is nu éénmaal werkelijkheid :mercedes-benz, volkswagen, audi, bmw, siemens en zovele andere bedrijven maken nu éénmaal kwalitatieve hoogstaande produkten , of je dat nu leuk vind of niet. Zij doen het.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100