Wat zijn goede tips om de voorraad van een magazijn op te nemen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bedoel je een voorraadtelling (inventarisatie/cycle counting)? Dan - blind tellen, dus zonder dat je weet wat er moet liggen, zodat je niet geleid wordt naar een bepaald aantal - zorgen dat de voorraad 'stil' ligt: geen ontvangsten, picks etc en alle orders (in en uit) verwerkt - 2e controle van de verschillen doen - zorg dat alles netjes en waar mogelijk bij elkaar ligt - mooiste is hele jaar door gedeeltes tellen, bv op rustige dag vd week, zodat je aan t eind vt jaar niet alles tegelijk hoeft te tellen Succes!

Als je bedoeld om de waarde van de producten in het magazijn te berekenen, zet dan van te voren dezelfde producten bij elkaar, hiermee voorkom je dat je later iets moet aanpassen.

Algemeen Maak een plattegrond van alle te inventariseren stellingen/plekken en nummer/kenmerk die locaties. Maak lijst van die plekken waarop je ook het aantal te gebruiken tellijsten per locatie noteert. Zet op elke tellijstten ook de kenmerken van de inventarisatie locaties. (zodat je weet hoeveel lijsten er straks terug moeten zijn). Ga bij het tellen en het indelen van de tellers uit van de voorraden op de locaties en niet van de eventuele administratieve gegevens. Maak een telinstructies voor de tellers en laat bijzonderheden op de lijst noteren. Als je weinig tellers en/of tijd hebt, tel dan vooruit en leg de briefjes daarvan in de stellingen/locaties en, als daaruit verbruikt wordt, noteer dat op het betreffende briefje.

Bronnen:
30 jaar eigen ervaring

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100