Hoe kunnen we het verschil tussen mannen en vrouwen betreft minder verdienen verkleinen?

Marjon ik leen even je antwoord;
Vrouwen verdienen gemiddeld minder dan mannen. De loonverschillen m/v zijn in Nederland gemiddeld 20,8 procent. Dat is meer dan het EU-gemiddelde van 14,5 procent en het wereldwijde gemiddelde van 16,5 procent. Dit blijkt uit onderzoek van ITUC, het internationale verbond van vakbonden, dat in 2008 is gepubliceerd.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je afvragen waarom er uberhaupt loonverschillen zijn: - Voor een deel zal het de onderhandelingstaktiek zijn - Voor een deel zal een man eerder vinden dat hij recht heeft op meer geld (Assertiever zijn) - Voor een deel zal een man in de productieve tijd van het leven minder afwezig zijn (denk zwangerschap & kinderen in de eerste levensjaren) waardoor mannen makkelijker kleine stapjes meekrijgen, omdat ze daar zijn (Een jaar uit je vak zijn levert al snel een 2-3 jaar achterstand op tov je mannelijke collega) - Ik merk dat veel vrouwen part-time werken. Dit levert een andere omstandigheid op. Toegevoegd na 7 minuten: wow, nu al een min. Even bedenken: Gelijke posities betekenen niet gelijke ervaring, en daardoor is er altijd onderhandelingsruimte. Afhankelijk van de persoon kom je dan op verschillende salarissen uit.

Hoe??? Gewoon de lonen van de vrouwen optrekken tot het niveau van de mannen in diezelfde functie!

Door vrouwen gewoon net zoveel te laten verdienen als mannen en ze niet lager in te schalen voor het zelfde werk

Gewoon wettelijk vastleggen: Gelijke capaciteiten/prestaties= gelijke beloning. Dat kan toch niet zo moeilijk zijn!

Het recht op gelijke beloning ligt in de wet vast. Vrouwen zouden dus veel vaker de Commissie Gelijke Behandeling moeten inschakelen http://www.cgb.nl/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100