Wat is het verstandigste?

Vorige week heb ik 1 dag niet kunnen werken wegens oververmoeidheid. Ik heb vorige week in totaal 1 dag gewerkt. Nu moet ik vandaag ook werken, maar ik voel me ontzettend naar omdat ik heel erg verkouden ben.

Wat moet ik nu doen? Gewoon gaan werken of toch afbellen? Ik werk in de horeca, trouwens.

Weet jij het antwoord?

/2500

In principe als je ziek bent heb je het recht om niet gaan werken en omdat je vorige week al ziek was enzo, kan je je ook van je beste kant laten zien. Ik zou zeggen ga naar je werk, als je echt zo beroerd bent zien je collega's vanzelf wel dat het serieus is. En als je dan op je werk komt kun je gelijk aangeven dat je het wel wil proberen, maar dat je je echt beroerd voelt en dat misschien niet volhoudt. als dat inderdaad zo is, ga je na een uurtje gewoon lekker naar huis, dan heeft wel iedereen zelf kunnen zien dat je echt ziek bent en hij jij je goede wil en inzet getoond.

Als ik vandaag in de horeca kom, heb ik liever geen zieke medewerkers die mij bedienen. Een flinke verkoudheid is nogal besmettelijk en kan bovendien onfris zijn voor de gasten en collega's. Blijf lekker thuis en bel op dat je ziek bent. Zo simpel lijkt het me. En het verstandigst voor iedereen.

Normaal kunt u zich ziekmelden, maar als dat om de haverklap gebeurt bent u niet bepaalt een steun voor het team waarmee u werkt. Afhankelijk van uw arbeidsovereenkomst zou ik de volgende opties doornemen. Ziekmelden en goed uitzieken, uitrusten. (met de optie om eerst ziek op het werk te verschijnen en daarna aangeven dat het echt niet meer gaat) Ziek aan het werk blijven wat niet bevorderlijk is voor iedereen in uw omgeving.

Schouders eronder en werken, dat is mijn mening. Het is weekend dus drukte en je help je je collega's toch nog. Sterkte

Gezien de branche waarin je werkt (snel ontslag) zou ik proberen te gaan werken. Als het echt niet gaat, ga je naar huis. Je baas heeft dan gezien dat je echt niet simuleert. Bacterien en virussen circuleren overal en zeker in de horeca, dus dat is geen goed argument. Overigens is dat de zorg van je werkgever lijkt me. Beterschap.

oververmoeidheid? want? ik vind het eerste antwoord wat gegeven is het beste. Gewoon gaan werken en dan kijken of het gaat of niet. Vaak gaat het dan toch wel redelijk.

Gewoon ziek melden, ziek is ziek. Vorige week was je al ziek dus zeg dat je waarschijnlijk een beetje te hard van stapel bent gelopen en nu blijkbaar dus nog niet helemaal beter bent. Dit is beter dan dat je gaat werken en opeens eerder weg moet. Dan zit jouw baas met te weinig personeel en moeten jou collega's 2x zo hard lopen. Nu bellen. Dan kan je baas nog iets regelen.beterschap! Oh en ziek nu even goed uit zodat je niet weer hoeft af te bellen.

Ik zou me ziekmelden.. Ten eerste is het niet hygiënisch om in de horeca te werken als je verkouden bent. Ik heb zelf gewerkt als bedrijfsleider van een horeca zaak. Als mensen half ziek kwamen werken, super dat je het probeert! Maar als je dan na een uur naar huis gaat, vond ik het altijd heel klote! Dan sta je dus op het drukste moment ineens met iemand minder, je hebt geen tijd meer om een vervanger te regelen.. Dan had ik liever dat je je s ochtends ziek meldde, zodat ik nog iemand anders kon regelen! PS, ben benieuwd wat je nou hebt gedaan?

Ik weet wel zeker Dat jij dit zelf het beste weet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100