Kan ik mijn nieuwe baan starten maandag als ik tot dinsdag nog onder contract sta bij de oude werkgever?

Ik kan maandag al beginnen. Heel fijn natuurlijk, maar mijn contract van de vorige werkgever eindigt 31 augustus, dus dinsdag.
Echter heeft mijn oude werkgever mij schriftelijk verlof toegewezen tot en met 31 augustus, ik ben dus de komende dagen vrij.

Kan ik wel starten met mijn nieuwe baan of kan dit niet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat kan, tenzij je iets anders hebt afgesproken met je oude werkgever. In vaststellingsovereenkomsten waarmee de arbeidsovereenkomst met wederzijdsgoedvinden wordt beëindigd wil nog wel eens staan dat als de werknemer eerder elders in dienst treedt de arbeidsovereenkomst met de oude werkgever per die eerdere datum eindigt. Nou is 1 dag niet zo spannend natuurlijk. In het geval in jouw oude arbeidsovereenkomst een verbod tot het verrichten van nevenactiviteiten is opgenomen mag het eigenlijk niet (wat niet wil zeggen dat je het niet moet doen, maar je loopt dan een beperkt risico het salaris over die ene dag te verliezen).

Natuurlijk kan dat. Je hebt immers verlof op 31 augustus. Wat jij op je verlofdag doet, dat moet je toch helemaal zelf weten? Gefeliciteerd met je nieuwe baan trouwens, is nog best snel gegaan geloof ik he.

Ja hoor. Dat akn. Als jij niet bij je oude werkgeven hoeft te zijn, is die tijd van jou. En dus kan je gewoon bij je nieuwe baan beginnen.

Zo lang je in dienst bent van de oude werkgever val je onder de afspraken en cao van het bedrijf waar je werkgever onder valt. Maar ook onder de risicosfeer. Stel dat jij je bij je nieuwe werkgever van een ladder gooit, dan heeft de oude werkgever daar ziektegeld risico over , immers je bent nog in dienst bij hem. Zeer vaak staat er in de cao of zelfs specifiek in de AO dat het hebben van een nevenfunctie enkel mag indien dat met toestemming van de werkgever gebeurt. Dat is niet om te pesten, maar om zaken als arbeidstijden, afbreukrisico etc etc te minimaliseren. Iemand die 2 banen heeft zal sneller moe zijn dan iemand die gewoon 40 uur werkt. Dus loopt een werkgever risico op sneller ziekmeldingen etc. Let overigens wel op dat beide dagen uitbetaald worden en je maar bij 1 werkgever je loonheffingskorting mag gebruiken. (lees te weinig belasting wordt ingehouden)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100