Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wat is het verschil tussen een risk manager en een actuaris?

Ik heb twee vergelijkbare opleidingen gevonden , quantitative risk management aan de VU en actuarial science op de UVA. De vakken komen erg overeen . Wat is het verschil tussen deze twee studies qua carrière , als risk manager/analyst of actuaris ? Verdienen bieden even goed ? Is het werk even moeilijk ? Ik zag dat het actuarieel instituut ook een (post master) na scholing opleiding aanbiedt alleen weet ik niet wat de voordelen hiervan zijn

2 jaar geleden
2.2K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Een Financial Risk Manager: als Financial Risk Manager houd ik me bezig met het kwantificeren van financiële risico’s binnen de verzekeraar. Hierbij richt ik me met name op rendement, maar ook op kapitaalbeheer, beleggingen en risicomanagement.
Het verschil met mijn vorige functie als Actuaris is met name de focus. Als Actuaris hield ik me vooral bezig met verzekeringstechnische risico’s, zoals hoeveel premie is benodigd of hoeveel geld moeten we reserveren. Als Financial Risk Manager kijk ik meer naar het algemene financiële profiel van de organisatie: wat zijn onze financiële en strategische doelstellingen en hoe bereiken we dat op een verantwoorde wijze?

Een Actuaris in Nederland verdient gemiddeld € 4.155 bruto per maand.
Zoals uit de taakomschrijving al af te leiden valt, verdient een Financial Risk Manager meer. Gemiddeld € 4.830 bruto per maand.
(Lees meer...)
SimonV
2 jaar geleden
Anna95
2 jaar geleden
Top bedankt

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding