Mag een werkgever een kwartier aftrekken van mijn loon als ik 1 seconde te lang met pauze zou zijn?

Ik werk voor een werkgever die werkt met een in/uitklok systeem, nu is het zo dat als ik 1 seconde te lang pauze heb genomen, er een kwartier ingehouden wordt op mijn loon. Wordt overigens ook gewoon bevestigd door mijn supervisor. Dus het kan zo zijn dat ik dan daadwerkelijk 7 uur, 59 minuten en 59 seconden aan het werk ben, en dat ik hiervoor maar 7 uur en 45 minuten krijg uitbetaald. Mogen werkgevers dit zomaar doen? Het lijkt mij dat ze dan gewoon 7 uur en 59 minuten moeten uitbetalen! En niet zomaar afronden naar beneden? Mogen werkgevers afronden? Zelfs als dit in jou contract ook vermeld staat? (Ik weet niet zeker of dit het geval is)

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, dat mag, als dat zo is afgesproken in je contract. En met een prikklok werkt het inderdaad op de minuut / seconde: mensen kunnen nog wel eens een oogje dichtknijpen, voor machines is dat een stuk moeilijker.

Nee. Er is de bekende hoofdregel: geen werk, geen loon. Dus in beginsel kan een werkgever 1/2 uur korten op het loon als de werknemer 1/2 uur eenmaal in het jaar te laat komt. Maar er is natuurlijk ook iets als redelijkheid en billijkheid. Dat geldt voor werknemers en werkgevers. Een kwartier loon inhouden voor een seconde te laat pauzeren is feitelijk een vorm van een boete. Men kan een boetebeding overeenkomen met een werknemer maar die boete mag niet ten gunste komen van de werkgever. Ben benieuwd wat deze werkgever doet bij toiletbezoek. Ik ben nog nooit een werkgever tegengekomen die tijd kort op het loon. Dan zou hij ook wel een beetje van de pot gerukt zijn... . . Die tijd kort op het loon moet zijn: Die die tijd kort op het loon

Toegevoegd op 13 februari 2021 18:46: tekst

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100