Een nieuw contract bij werkgever die de oude vervangt hoe zit dat?

Ik kreeg vandaag over de post een nieuw vervangend contract, ik heb al een vast contract.
Nu staat daar opeens in dat ik een VOG moet aanvragen. Klote voor mij want die krijg ik niet, ik heb vorig jaar doordat ik steeds maar bedreigd werd door iemand die persoon geslagen en deze heeft aangifte gedaan en het is bij de rechter beland, Ik kreeg een voorwaardelijke straf en een contact verbod. Nu staat dus ook in dat contract als ik geen VOG krijg er automatisch ontslag word aangevraagd.
Ben ik verplicht dit contract te ondertekenen? En zo ja kunnen me dan nu opeens omdat zij de regels hebben veranderd mij ontslaan na drie jaar?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ook zittende werknemers kan gevraagd worden een VOG te overleggen. Tijden veranderen, regels veranderen. Natuurlijk weet ik niet welk werk je doet, maar ik kan me voorstellen dat een bedrijf dit nu wel eist. Voorbeeld: Een schoonmaakbedrijf gespecialiseerd in kantoren gaat nu ook scholen schoonmaken. Hierdoor kom je in contact met kinderen. Een VOG is dan verplicht. Dat dit vaker gebeurt, kun je in de link zien: https://www.laurentiusziekenhuisroermond.nl/over-laurentius/actueel/verklaring-omtrent-gedrag-nieuw-en-bestaand-personeel Ik ben bang dat je om de tafel komt te zitten met personeelszaken. Succes.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100