Moet er over een dertiende maand ook 8% vakantiegeld worden berekend?

Verschillende bronnen op internet spreken elkaar tegen hierover. Moet er over de dertiende maand ook 8% vakantiegeld worden uitgekeerd?

Het gaat om de CAO Metaal & Techniek.

Weet jij het antwoord?

/2500

Over het algemeen wordt over een dertiende maand (en ander zogenaamde bonusregelingen) geen vakantiegeld uitgekeerd. Ook tellen deze uitkeringen meestal niet mee voor je pensioenopbouw. Een werkgever kan daarvan afwijken, dan moet het in de CAO of je arbeidsovereenkomst vermeld zijn.

Bronnen:
https://www.fnv.nl/themas/salaris-loon/ein...

De vakantietoeslag bedraagt 8 procent van het bruto jaarsalaris. Onder het bruto jaarsalaris vallen geen onkostenvergoedingen, winstuitkeringen, een dertiende maand of jubileumuitkeringen. Hier wordt dus geen vakantiegeld over betaald. Dit is geregeld in de Wet minimumloon en minimumvakantiebijslag. Toegevoegd na 1 uur: CAO Metaal en Techniek: "De werknemer heeft, met inachtneming van het bepaalde in artikel 60, aanspraak op vakantiebijslag van 8% over hetgeen hij sinds de laatst verschenen eerste juli heeft verdiend. Bij de in de vorige volzin bedoelde verdienste blijven – tenzij in de onderneming een andere regeling bestaat – buiten beschouwing: overwerk, tijdelijke werktijdverkorting, reisuren vallende buiten de dagelijkse arbeidstijd, onkostenvergoedingen, de dertiende maand, de dagvenstertoeslag indien deze minder dan 30 dagen per jaar is uitgekeerd, winstdelingsregelingen e.d. en éénmalige uitkering(en)."

Bronnen:
http://cdn-static.veth.net/media/1299-CAO_...
https://www.salarisnet.nl/2017/05/mei-krij...

Is het een bonus nee , is het een winst uitkering nee . Heb je een vier weken salaris cyclus en is de zgn 13e maand de compensatie JA dan is het gewoon je loon .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100