Mag je als zestienjarige wegblijven van je werk als je ruim op tijd vrij vraagt voor je eindexamen, maar ze je toch inplannen?

Ik ben zestien jaar en ik heb twee banen: een bij een restaurant/café en een als caissière in de supermarkt. Ik doe dit jaar eindexamen en ik heb bij beide bedrijven anderhalve maand geleden opgegeven dat ik drie á drieënhalve week vrij wil voor mijn examens, en dat ik heel augustus niet in Nederland ben vanwege een project in Zambia, ook in verband met school. Het café deed geen moeite en heeft mij beide periodes vrij gegeven, maar de supermarkt doet er moeilijk over en blijft me inplannen, nu ook op periodes van zeven uur, hoewel dat gebeurt in de periode die ik vrij heb gevraagd. Mag je dit als bedrijf doen als je opleiding eronder komt te lijden? En wat kan ik het beste doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

De werkgever is verplicht om de werknemer ieder jaar in de gelegenheid te stellen om zijn vakantiedagen op te nemen. De werknemer moet de vakantie vaststellen overeenkomstig de wensen van de werkgever. De werkgever kan alleen een verzoek tot het opnemen van vakantie weigeren als hij er sprake is van gewichtige redenen. De werkgever moet binnen twee weken nadat de werknemer zijn vakantieplannen kenbaar heeft gemaakt, aangeven dat de werknemer niet in de gewenste periode zijn vakantie kan opnemen vanwege gewichtige redenen. Als de werkgever deze termijn overschrijdt, dan is de vakantie vastgesteld volgens de wensen van de werknemer. Op basis van de wet kan echter bij een schriftelijke overeenkomst een regeling worden getroffen met elke werknemer afzonderlijk voor een andere manier van vaststellen van de vakantie. Je wilt drie á drieënhalve week plus een maand er (vlak) na, dus ik vermoed dat het niet gaat om het opnemen van reguliere vakantiedagen. Twee maanden bijna aaneengesloten vakantie is voor de werkgever onredelijk belastend en dat hoeft niet zonder meer te worden toegestaan. In je CAO is bepaald hoe lang je maximaal aaneengesloten vakantie mag opnemen; dat is meestal tussen de 3 en 4 weken. Dat je opleiding eronder komt te leiden is in deze geen argument. Als je wegblijft zonder dit vooraf goed af te spreken, kan dat een grond zijn om je te ontslaan, tenzij de werkgever duidelijk onjuist heeft gehandeld en niet heeft meegewerkt aan pogingen dit alsnog goed te regelen.

Omdat je minderjarig bent en op school zit gelden jou school uren ook als werk. Als 16 jarige mag je niet meer dan ? uur p.w. werken dit is ex je school uren . Een werkgever is altijd verplicht om zich aan de regels van school te houden dus als jij van je school een periode van 3 weken vrij moet hebben ivm b.v. stage e.d. moet jou werkgever daar ten alle tijden gehoor aan geven. Vraag jij vrij om b.v. te leren ivm examen terwijl je daar een jaar de tijd voor heb gehad is een werkgever niet verplicht om hier gehoor aan te geven. Maar ga altijd in gesprek met je werkgeven en als jullie er niet uit komen laat school bemiddelen . Maar zomaar weg blijven is geen optie

Als zestienjarige ben je leerplichtig, en heeft de werkgever de wettelijke plicht je in de gelegenheid te stellen naar school te gaan. Het is niet meer dan normaal dat zij je de tijd gunnen het eindexamen voor te bereiden en deel laten nemen aan het project in Zambia. Als ze je tegen beter weten in toch in blijven plannen in die periode kan het nuttig zijn hun nogmaals, schriftelijk, mede te delen dat jij in die periode niet beschikbaar bent voor werk. Als ze je echt niet vrij kunnen roosteren kunnen ze altijd een uitzendkracht inhuren om jouw functie waar te nemen.

Bronnen:
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/j...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100