Waarom zouden we geen 6 dagen in een week werken?

Zou het beter zijn voor de maatschappij als we 6 dagen per week zouden werken? Zou het bevorderlijk zijn voor de economie, zodat we sneller uit de kredietcrisis komen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat zou niet bevorderlijk zijn. De hoeveelheid werk neemt niet toe als ieder langer gaat werken. De productiviteit neemt af als iemand langer over het werk "mag" doen dan hij nu doet. Die extra uren zullen wel betaald moeten worden. Er komen ook niet meer mensen door aan het werk. Wat men wel zou kunnen doen: loonheffing verminderen zodat mensen netto meer geld kunnen uitgeven wat weer goed is voor de handel. Er zal dan wel minder belasting binnenkomen maar als het hoge btw-tarief nog wat verhoogd wordt, blijft de schade wellicht beperkt. Verder: invoeren van een dienstplicht voor iedereen van bijv. 18 jaar (mannen en vrouwen), gedurende bijv. een jaar. Dit kan naar keus van de persoon een militaire of sociale dienstplicht zijn.

Het is juist de vraag of het de economie niet zal helpen als mensen minder gaan werken. Er is al vaker bewezen dat bij normale werk druk mensen efficiënter te werk gaan als de werktijd wordt verkort. Uiteindelijk moet onze koopkracht omhoog om onze eigen economie op te krikken. Helaas moet de overheid bezuinigen waardoor onze koopkracht omlaag gaat en wij al meer en harder moet werken. Dit om de nationale schuld te handhaven. Ondanks alle bezuinigingen stijgt de staatsschuld nog steeds met 480 euro per seconde. Nu de druk op de schouders van de burger wordt gelegd en de burger natuurlijk nog even extra zijn schouders er onder zet gaat er een hoop geld de europese unie in zonder dat onze economie daar merkbaar, voor de burger, van opknapt. Vergeet niet dat veel mensen nu al meer werken dan 10 jaar geleden. We werken al meer en de problemen los zich nog niet op.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100