Kan mijn werkgever mij aan zich binden als ik na het aflopen van mijn tijdelijke contract nog terug kom voor een korte werkoverdracht?

De werkgever heeft mij een nieuw tijdelijk contract aangeboden, maar deze heb ik geweigerd omdat ik een andere baan heb. Echter wenst de werkgever dat ik, vanwege de vakantie van een collega, nog een uur terugkom voor een korte overdracht. Nu weet ik dat als je na het eindigen van het contract doorwerkt, er een nieuw contract is. Valt het langsgaan en een kop koffie drinken onder 'doorwerken'?

Weet jij het antwoord?

/2500

Naar redelijkheid en billijkheid kan ik me niet voorstellen dat ook maar één rechter je zou dwingen om je aan je contract te houden. Bovendien heeft een werkgever ook niet veel aan een onwillige werknemer. Ik zou me geen zorgen maken. Maar je kun het ook op safe spelen door vooraf in een mailtje even aan te geven dat je bereid bent de overdracht te doen maar dat niet betekent dat je het nieuwe contract accepteert. Dat mailtje dien je dan uiteraard wel goed te bewaren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100