Tijdelijk werk met WAJONG. Hoe gaat dit in zijn werk?

Ik ben arbeidsongeschikt verklaard, maar kan bepaalde arbeid verrichten, waar in principe geen loondienst voor bestaat. Dit dan voor mij ook een soort van dagbesteding. Hierdoor voel ik me nuttig. (Heb mezelf eerder erg nutteloos gevoeld) Doordat ik een WAJONG ontvang kan ik dit vol blijven houden. Mocht ik deze kwijt raken, verwacht ik dat mijn leven volledig wordt ontwricht. (Solliciteren en ontslagen worden)

Nu krijg ik een bijzondere tijdelijke baan van ongeveer 8 weken aangeboden. Dit zou kunnen uitlopen tot een mooie carrière, maar zou ook kunnen beëindigen in niets. Ik krijg hier loon voor.

Nu weet ik dat als je eenmaal uit de WAJONG bent, je er niet zomaar meer in zit. Ik ben erg bang dat als dit verkeerd uitpakt, ik in een onzeker en hektisch leven terecht kom.

Ik heb al gevraagd of ik deze tijdelijke baan ook vrijwillig kon doen. Dit hadden ze liever niet. Ze gingen wel kijken of er een vorm van betaling via een lus in de weg mogelijk was. Toch is dit allemaal nog vrij onzeker voor mij.
Moet ik deze baan uit de weg gaan, of kan ik het proberen via een lus. (Loon in natura, in de vorm van donatie aan stichting, onder andere naam overboeken e.d.)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Beste Wilkers, Wat fijn dat je een kans krijgt om tijdelijk een baan te accepteren waaruit mogelijk mooie kansen voortkomen. Ik begrijp dat je bang bent om je Wajong uitkering kwijt te raken. Ik wil je graag uitleggen wat je kunt verwachten als je gaat werken naast je uitkering. Want ook UWV wil zeker dat je deze kans met beide handen aan kunt pakken. Wajong voor 2010 Heb je een Wajong-uitkering die is gestart voor 1-1-2010? Dan heb je nog te maken met de oude regelgeving. Het is mogelijk dat de inkomsten van deze tijdelijke baan gevolgen hebben voor de hoogte van je uitkering. Echter het recht op Wajong blijft nog bestaan voor vijf jaar. Mocht je na deze acht weken geen baan aangeboden krijgen dan krijg je gewoon je oude uitkering weer terug. Actuele informatie over inkomsten naast de Wajong vind je hier: http://bit.ly/1z5oRAp. Wajong na 2010 Is je uitkering gestart na 1-1-2010? Dan zijn de volgende voorwaarden van toepassing. Je uitkering eindigt als je - langer dan een jaar meer dan het minimumloon hebt verdient - tussen de 75% en 100% van het minimumloon verdient en langer dan vijf jaar hebt gewerkt - geen hulp meer nodig hebt bij het behouden van je werk Met behulp van de rekenhulp Wajong (http://bit.ly/1z7cXqI) kun je kijken wat voor gevolgen de inkomsten hebben op de hoogte van je uitkering. Proefplaatsing Wat ook een fijne optie zal zijn voor zowel jou als deze toekomstige werkgever is het aanvragen van een proefplaatsing. Met een proefplaatsing heb je de mogelijkheid om voor twee maanden aan het werk te gaan zonder dat je daarvoor loon ontvangt. Het zal dus geen gevolgen hebben voor je uitkering en het zal de toekomstige werkgever ook niets kosten. De toekomstige werkgever moet wel op papier verklaren dat hij van plan is je een contract aan te bieden van minimaal 6 maanden. Actuele informatie over een proefplaatsing vind je hier. http://bit.ly/1NZukUu Ik heb je nu een beknopte uitleg gegeven met welke punten je rekening moet houden. Maar natuurlijk kun je ook alvorens het werk te accepteren een gesprek aanvragen met je arbeidsdeskundige. Voor een afspraak kun je bellen met UWV Telefoon Werknemers 0900-9294. Ik wens je succes met deze kans! Met vriendelijke groet, Mariël UWV Webcare Team www.uwv.nl/webcare

Dat ligt eraan of je een oude Wajong of een nieuwe Wajong-uitkering hebt. Mocht je een oude Wajong hebben dan zul je daar meer rechten aan kunnen ontlenen. Als je een Wajong hebt dan loopt de Wajong dus gewoon door op het moment dat je niet-volledig aan het werk gaat. Er zijn speciale wetten gemaakt om Wajongers makkelijker aan het werk te krijgen. Er zal eerst een herkeuring moeten plaatsvinden, voordat iemand jou je Wajong-uitkering kan ontzeggen. Ik begrijp niet precies waarom je het hebt over uitbetalingen. Op het moment dat je met een Wajong-uitkering aan het werk gaat, dan levert dat het bedrijf juist geld op. Daar zijn subsidieregelingen voor.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100