welke opleiding heb ik nodig om autoverkoper te worden?

ik wil erg graag autoverkoper worden. ik heb nu een niveau 3 diploma. welke opleiding kan ik het best gaan volgen?

Toegevoegd na 6 minuten:
mijn niveau 3 opleiding was gericht op economie

Weet jij het antwoord?

/2500

Om een autoverkoper te worden kun je het beste doorstuderen naar HBO opleiding 'Commerciële Economie' . Bij trainingen studeer je autotechniek of automotive erbij om een technische achtergrond over auto's te hebben. Want je kunt geen auto's verkopen zonder basiskennis over een auto. Om tot deze opleiding toe te laten heb je MBO niveau 4 nodig, dus het beste wat je nu kunt doen, is MBO niveau 4 gericht op economie blijven doorstuderen. Je kunt ook lezen in carrieretijger.nl over een verkoper, zie de bron.

Bronnen:
http://www.carrieretijger.nl/beroep/econom...

Op deze website http://www.nationaleberoepengids.nl/Autoverkoper staat dat voor het beroep van autoverkoper een opleiding op MBO-niveau nodig is. Verder staat er nog op de site: "Opleidingen tot autoverkoper Er zijn een aantal specifieke opleidingen om Autoverkoper te kunnen worden, maar ook minder specifieke opleidingen zijn geschikt. Belangrijk is kennis van en interesse in auto’s. Daarnaast kan ook een opleiding als Verkoopspecialist gevolgd worden. Het is belangrijk om de kunst van het verkopen aan te leren.".

Bronnen:
http://www.nationaleberoepengids.nl/Autoverkoper

Geen enkele. Iedereen kan zo auto's gaan verkopen.

De IVA in Driebergen is een business school op mbo- en hbo-niveau met de specifieke richting autoverkoper.Tegenwoordig ook plezierschepen. Naast autoverkoop zijn er opleidingen voor technisch manager, economische en management functies, jachtmakelaar. Beste kleine HBO van Nederland, al een paar keer. Je moet wel vanaf dag 1 in een net pak en vrouwen zitten er erg weinig op. Goedkoop is het ook niet echt. Toegevoegd na 3 uur: De open dag is op 27 november 2014

Bronnen:
http://www.iva-driebergen.nl/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100