Kan je blind zijn en toch aanklager worden?

De stripheld Daredevil is een blinde aanklager maar is dit wel mogelijk? Je moet veel dossiers lezen en die komen niet voor in braille maar ik kan er ook naast zitten natuurlijk.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, dat kan als je blind bent, lezen doe je niet alleen via braille, maar je kunt de leesstof ook inscannen en de bladzijden via je spraakcomputer voor laten lezen. Bijna alles is mogelijk als je blind bent, het enige probleem is, dat werkgevers vaak niet bekend zijn met de beperking en daarom geen blinden aan durven te nemen. Via Dedicon zijn boeken ook om te zetten in spraak of braille, dus een opleiding is ook geen probleem. Toegevoegd na 48 minuten: Rechter een advocaat kan ook, dus waarom zou een aanklager dan niet kunnen, een blind persoon is over het algemeen goed bij zijn/haar verstand, moet het anders doen als de gemiddelde student/werknemer, maar kan vrijwel alles bereiken wat de gemiddelde student/medewerker ook kan bereiken.

Bronnen:
http://educatief.dedicon.nl/
http://www.trouw.nl/tr/nl/4324/Nieuws/arti...

In theorie is dit wel mogelijk, met de nodige medewerking en investeringen van de werkgever. dossiers die digitaal worden aangeleverd zouden met behulp van een braillecomputer kunnen worden gelezen middels een braillebord, dat aangesloten is op de computer. de niet digitale dossiers zouden moeten worden omgezet naar braille, of zouden moeten worden voorgelezen worden door een assistent. wel een hoop gedoe. wat de aanklager niet kan zien zijn bijv foto's die op een plaats delict gemaakt zijn. op die manier kan de aanklager nooit een perfect beeld krijgen van de situatie ter plaatse. echter dit is niet bij elke zaak noodzakelijk. de makkelijke zaken, bijv de zaken van de politierechter, zouden in theorie wel mogelijk moeten zijn voor een blinde aanklager.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100