Er staand voorkomend in mijn arbeidscontract, mag dit fulltime worden?

In mijn tijdelijke arbeidscontract staat:
De arbeid wordt verricht vanuit de onderneming van Werkgever te [Plaats x]. Werknemer verplicht zich in voorkomende gevallen werk te verrichten op een andere plaats dan de genoemde standplaats, tenzij dit wegens bijzondere omstandigheden niet van Werknemer kan worden verlangd.

Geld hier voorkomend als zo nu en dan, of mag dit ook fulltime zijn.

De geest van deze regel in het contract was dat ik zo nu en dan naar een dag naar de klant moet, zo is dat bij het tekenen ook mondelijk aangegeven.

Hoe steekt dit juridisch in elkaar?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In voorkomende gevallen .........dat betekent: als het nodig is, als voorkomt, als het gewenst is. Dat kan je niet vervangen door fulltime, want dat zou betekenen dat je altijd je werk zou moeten verrichten op een andere plaats dan genoemde standplaats. Het kan dus niet fulltime worden, want dan zou "standplaats" geen betekenis hebben. Dus er staat precies wat jij noemt in "de geest van deze regel"! Je werkt vanuit je standplaats. Als het nodig is ga je ergens anders naar toe ( de klant).

voorkomend betekend "als het nodig is" Het is dus nogal een ruim begrip. Maar als de werkgever het nodig vindt dat jij een jaar lang vanuit een andere locatie werkt, dan kan dan. Wel zou er een duidelijk afbakening moeten zijn, want anders klopt de standplaats niet meer.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100