Kom ik voor deze vacature in aanmerking ( zie extra uitleg) ?

Ik studeer HBO-Rechten, ik zit nu in het tweede jaar. In het derde jaar van mijn opleiding moet ik gaan werken(duale studie). Alleen ik wil geen stage plek, want dan krijg je ook een stagevergoeding. Ik wil gewoon echt werk hebben. Ik zag verschillende vacatures waarvoor je MBO-juridische opleiding voor nodig had. Zou ik ook voor zo baan in aanmerking kunnen komen aangezien ik dan in mijn 3e jaar HBO zit met een HAVO diploma op zak

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je hebt in principe een hogere opleiding dan die in de vacature wordt gevraagd. In theorie ben je daardoor overgekwalificeerd voor de functie. Werkgevers houden er echter vaak van dat de werknemers hoog zijn opgeleid, omdat die werknemers vaak een extra (grote) bijdrage kunnen leveren aan (de ontwikkeling van) het werk, het bedrijf of de organisatie. Je kan dus zeker solliciteren naar de aangeboden functie. Wel is het mogelijk dat het salaris lager is dan dat voor een functie waarvoor HBO-ers (in opleiding) worden gevraagd. Dat is echter, zo begrijp ik, in jouw geval geen probleem.

Niet geschoten is altijd mis, of je de baan krijgt is afhankelijk van de betreffende persoon die kandidaten uitnodigt voor een gesprek. Of je een baan krijgt is afhankelijk van je presentatie, geloof in je kunnen, dan liggen je kansen hoger. Straal je zelfvertrouwen uit, dan verhoog je je kansen. Sta je er als persoon en niet als een zoutzak, dan verhoog je je kansen. Schrijf je een brief die eruit springt, anders is dan de standaardbrief, dan is de kans groot dat je de interesse wekt. Ga ervoor, zorg dat je de persoon bent die ze zoeken, geloof erin, dan is er een reële kans dat je een uitnodiging op de mat vindt. Doe je niet beter voor dan je bent, maar geloof in je eigen kunnen. Met een nog niet afgemaakte HBO opleiding maak je een goede kans op een baan waar MBO voor gevraagd wordt, maar of je de baan krijgt ligt aan je presentatie. Gebruik deze site voor een goede voorbereiding: http://www.carrieretijger.nl/carriere/solliciteren Succes.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100