Ik ben 16 jaar en werk bij Domino's pizza. Ik werk hier 2 dagen in de week. Als ik me ziek is mijn baas dan verplicht mijn loon door te betalen?

Toegevoegd na 1 minuut:
Ik werk 2 dagen van 3 uur op oproepbasis bij Domino's als bezorgen. Als ik me ziek meld, is mijn baas dan verplicht mijn loon door te betalen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Indien je ingeroosterd was toen je je ziekmelde, moet het loon over de ziektedagen waarop je ingeroosterd was worden doorbetaald. Wettelijk 70% van het loon maar minimaal het minimumloon van een 16-jarige als dat hoger is dan die 70%. Er kan echter sprake zijn van 1 of 2 wachtdagen maar alleen als dit in de arbeidsovereenkomst staat of CAO staat. In het geval van 2 wachtdagen krijg je niets doorbetaald als je 2 dagen was ingeroosterd. Zou je in het geval er sprake is van wachtdagen opnieuw ziek worden binnen een periode van 4 weken, dan mogen niet opnieuw wachtdagen in rekening worden gebracht. Toegevoegd na 3 uur: Ziekmelde = ziekmeldde

Krijg ik als oproepkracht ook loon als ik ziek ben? Als u als oproepkracht ziek wordt, houdt u soms recht op doorbetaling van loon. Soms krijgt u een Ziektewetuitkering van UWV. Dat hangt af van het soort oproepcontract dat u heeft. Oproepcontract met voorovereenkomst Bij een oproepcontract met voorovereenkomst bent u niet verplicht te komen als de werkgever u oproept. De werkgever is ook niet verplicht u op te roepen. Zodra u een oproep accepteert, ontstaat er een arbeidsovereenkomst. U wordt ziek tijdens een oproepperiode Uw werkgever betaalt u minstens 70% van uw loon over de afgesproken periode die u zou moeten werken. Als dit lager is dan het voor u geldende minimumloon, krijgt u het minimumloon. U blijft na afloop van een oproepperiode ziek Als uw oproep is afgelopen, is ook uw tijdelijke arbeidscontract afgelopen. Uw werkgever hoeft u dan geen loon meer te betalen. U kunt misschien een ziektewetuitkering krijgen. Een ziektewetuitkering vraagt u aan bij UWV. Als je dus al ingeroosterd stond, heb je recht op 70% van je laatst verdiende loon.

Bronnen:
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/zi...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100