Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wat is de wet Willems?

Voor een functie als loket bediende bij bank of post moet je na 6 maanden een examen voor de "wet Willems" afleggen. Wat is dit en kan je je er op voorbereiden door studie en reeds een examen af te leggen om zo sneller de job te hebben?

Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
16.8K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

De zogenoemde 'wet Willems' is de in België geldige 'Wet op de bankbemiddeling'. De wet is het geesteskind van senator Luc Willems. Deze wordt sinds 1 juli 2006 toegepast op iedereen die in een bankinstelling werkt en commercieel met het publiek in aanraking komt. Er worden minimale kennisvereisten in opgelegd, opdat de kwaliteit van de bankdiensten homogeen is. In nauwe samenwerking met de banken is daarom op sectorniveau een opleidingstraject ontworpen.

Je kunt bij de Febelfin Academy bijgeschoold worden. Maar het is een aanvulling op de beroepskennis, dus je kunt er niet voordat je bij een bank werkt al mee bezig zijn.
(Lees meer...)
Amadea
9 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
Bedankt voor je zeer goede,reactie.
Je helpt er mij en vele anderen mee!

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding