Hoe kan het dat je je beter moet melden van de bedrijfsarts, maar je niet hoeft te gaan werken?

Een van mijn familieleden moest vanmorgen naar de bedrijfsarts. Zij moet zich nog vandaag beter melden bij haar bedrijf, maar ze hoeft maandag niet te gaan werken. Hoe kan dat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een heel vreemde situatie. Als je je vandaag beter moet melden, moet je ook weer aan de slag. Ik zou de bedrijfsarts toch vragen om een nadere motivatie daarvan. Het kan namelijk (let op: kan, niet hoeft) betekenen dat er iets anders speelt: namelijk dat de bedrijfsarts en werkgever van mening is dat er sprake is van een verstoorde werkrelatie en dat er wordt aangestuurd op een ontslagprocedure. Zo'n procedure kan alleen in gang gezet worden als de werknemer hersteld wordt gemeld. Lees vooral goed de toelichting hierover op infonu.nl (bron toegevoegd) Toegevoegd na 3 minuten: Edit: mocht er een andere legitieme reden zijn, zoals het nog niet beschikbaar zijn van aanpassingen aan de werkplek of vervangend werk, dan dient de Bedrijfsarts jou daar gewoon over te informeren .

Dat kan allerlei oorzaken hebben, maar het meest waarschijnlijke lijkt mij, dat ze niet kan gaan werken, omdat er thuis iets speelt, dat er iets opgelost moet worden, of dat ze iemand moet verzorgen in of om huis. Vraag haar waarom ze niet hoeft te gaan werken, misschien kun je haar wel ergens mee helpen, maar misschien wil ze het je niet vertellen, in dat geval zul je dat moeten respecteren.

Dit heeft vaak te maken met de re-integratie, het bedrijf heeft dan een passende functie maar om één of andere reden is de functie aanstaande maandag nog niet vrij.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100