Zoveel werklozen en zoveel openstaande vacatures, waarom worden die vacatures niet vervult ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

* Omdat die vacatures in een streek zijn waar niet zo veel mensen wonen die een baan zoeken. * Omdat het niveau van de vacatures niet aansluit bij wat werkzoekenden te bieden hebben. * Omdat het vaak om specifieke vacatures gaat waar specifieke opleiding en kennis voor nodig is. Vooral voor speciale technische beroepen. * Omdat er dus een ‘mismatch’ is tussen vraag en aanbod. Veel werklozen hebben niet de juiste diploma’s of ervaring voor de huidige vacatures. Ook in de zorg. * Omdat veel mensen met een WW uitkering formeel wel werkzoekend zijn, maar het wel best vinden zo (dat is echt waar, ik ben er een van!). * Omdat beschikbare mensen niet de juiste kennis en competenties hebben waar werkgevers naar zoeken. * Omdat veel werkzoekenden met kennis en ervaring al wat ouder zijn, en die willen de werkgevers niet. * Omdat veel schoolverlaters geen ervaring hebben en dat willen de werkgevers wel. ............etc.

Veel van de vacatures passen niet bij de mensen die in de ww lopen andere functie worden gevraagd dan wat op de arbeidsmarkt vrij is.

Naar welke vacatures kijk je? Over het algemeen zijn vacatures in de technische sector moeilijk op te vullen, er is veel vraag naar MBO'ers en HBO'ers en werklozen hebben gewoon die opleiding niet. Verder zijn veel vacatures er voor ongeschool personeel en dat willen de mensen met een hoge(re) opleiding weer niet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100