mag je een weekendbaan en een vakantiebaan tegelijkertijd hebben?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja. Tenzij een van beide werkgevers nevenwerkzaamheden verbiedt. Die kans is klein, want een weekendbaan is altijd een bijbaan.

Ja, dat mag zijn gewoon twee banen naast elkaar. Je moet wel goede afspraken maken met je werkgevers, want het kan zijn dat je werkgever van de je vakantiebaan je ook in het weekend wil hebben.

Iemand van 16 mag als volgt werken: Per dienst 9 uur Per week 45 uur Per 4 weken 160 uur (dus 40 uur gemiddeld) De tijd op school is OOK arbeidstijd dus in vier weken zomervakantie mag je niet meer dan 160 uur werken en niet meer dan 45 uur per week. Tijdens schoolweken zal het globaal uitkomen op 8 uur werken gemiddeld per week en eens een keer 13 uur als het maar weer gemiddeld 40 uur per week is. Per 52 weken moeten jongeren van 16 en 17 jaar minstens 13 zondagen vrij hebben. Als de jongere op zondag werkt, is hij zaterdag vrij. Alleen in een collectief overleg kan worden afgesproken dat jongeren van 16 en 17 jaar minder zondagen per jaar vrij zijn. Toegevoegd na 57 seconden: Dus als je niet over die max heen gaat mag het.

Bronnen:
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/jo...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100