Wanneer krijg ik mijn salaris?

ik ben op 12 januari begonnen. ik heb nu nog geen loon gekregen. is mijn werkgever verplicht om het elke maand te geven of mag hij het ook eind februari doen.

Weet jij het antwoord?

/2500

In de meeste gevallen, staat de datum waarop je je salaris kunt verwachten in je contract, dat is vaak rond de 25ste van de maand, als je begint, kan dat een maand later plaatsvinden, omdat dat dan nog administratief moet worden verwerkt, reken dus maar op eind februari.

Jouw baas mag je aan het eind van februari uitbetalen, dat is een vrij normale gang van zaken. Verder moet je even kijken wat er in je contract staat over uitbetaling.

Als je een maandsalaris hebt (zie arbeidsovereenkomst of CAO) moet je iedere maand worden uitbetaald, vanaf het begin. Tenzij iets anders is afgesproken. Dit volgt uit het Burgerlijk Wetboek: "Artikel 623 (BW) 1. De werkgever is verplicht het in geld naar tijdruimte vastgestelde loon te voldoen telkens na afloop van het tijdvak waarover het loon op grond van de overeenkomst moet worden berekend, met dien verstande dat het tijdvak voor voldoening niet korter is dan één week en niet langer is dan één maand. 2. Het tijdvak na afloop waarvan het loon moet worden voldaan, kan bij schriftelijke overeenkomst worden verlengd, maar niet langer dan tot een maand wanneer het tijdvak waarover het loon op grond van de overeenkomst moet worden berekend, een week of korter is, en tot niet langer dan tot een kwartaal wanneer het tijdvak waarover het loon op grond van de overeenkomst moet worden berekend, een maand of langer is." Het eerste salaris had je dus in januari moeten ontvangen, als niets anders afgesproken was. Als de verwerkingstijd voor je salaris te kort was, had men een voorschot moeten uitbetalen in januari.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100