Ben ik een oproepkracht als supermarkt medewerker?

Ik werk momenteel al 2 jaar in een supermarkt. Ik ben de regels van een 0 uren contract aan het doorlezen, en kom hier veel tegen over oproepkrachten. Als je een 0 uren contract hebt in een supermarkt, wekelijks roosters krijgt met de uren die je moet werken (Varieerd) ben je dan een oproepkracht?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, met een 0-urencontract ben je een oproepkracht. Er zijn echter meer soorten oproepkrachten dan die met een 0-urencontract. "Er zijn 3 soorten arbeidsovereenkomsten voor oproepkrachten: * Oproepcontract met voorovereenkomst De oproepkracht mag na een oproep zelf beslissen of hij gaat werken. * Nul-urencontract Een werknemer moet aan het werk als hij wordt opgeroepen. * Min-maxcontract De werknemer mag tenminste een aantal uren per week, maand of jaar werken. In de cao van het bedrijf waar de oproepkracht werkt, kunnen ook afspraken staan die voor de oproepkracht van belang zijn." Bron: http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/arbeidsovereenkomst-en-cao/arbeidsvoorwaarden-oproepkrachten

Ja een 0-uren contract is een oproep contract, alleen is niet elk oproep contract een 0-uren contract. Verder is het belangrijk om te kijken wat er in je conract staat dat kan altijd afwijken.

Je kan wel een 0-uren contract hebben, maar na een bepaalde tijd krijg je recht op het gemiddelde aantal uren dat je werkt. Na twee jaar heb je zeker recht op die uren. Stel dat je gemiddeld 20 uur per week werkt, dan heb je een "contract" voor 20 uur. Volgens de bron ben je dan al een parttimer. Het is dus vooral afhankelijk van het aantal uren dat je werkt, wat er in je contract staat maakt niet zoveel uit. Wettelijk gezien dan, want je recht krijgen kan soms lastig zijn.

Bronnen:
http://www.ikwerkindesupermarkt.nl/soorten...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100