via havo tandheelkunde studeren?

ik zit nu in mijn eindexamenjaar 5 havo. Nu wil ik graag Tandheelkunde gaan studeren en heb veel rechearche gedaan, ik kwam er achter dat je dmv een hbo propedeuse door kan stromen naar de universiteit om daar tandheelkunde te studeren.
nu had ik 2 vragen
1) welke opleiding moet je op t hbo volgen voor een propedeuse die je toegang geeft tot tandheelkunde
2) ik heb gelezen dat je naast je propedeuse ook vwo certificaten nodig hebt? Nou weet ik niet wat ze daarmee bedoelen? moet ik alsnog naar het vwo dan ?
ik volg nu N&G profiel (scheikunde,bio, wisA) alleen geen natuurkunde... Daarom ga ik via t VAVO dat vak nog volgen en hopelijk voor dat vak nog een diploma halen zodra ik die heb wil ik doorstromen naar het hbo ...
alleen moet ik weten welke opleiding ik moet volgen zodat ik daarvoor een propedeuse kan behalen en via daar door kan stromen naar tandheelkunde.

zijn er nog meer mensen die het via deze weg hebben gedaan dus via havo - hbo-propedeuse-uni tandheelkunde ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik weet niet waar je die propedeuse eisen hebt gevonden maar als dat zo is dan maakt het niet uit welke opleiding je doet en daarnaast het je nog steeds een aantal vakken op VWO niveau nodig. Die kun je vaak wel halen via bijv de LOI. Als ik deze link zie willen ze toch echt alleen VWO: http://www.studie.nl/universitair/t/Tandheelkunde De toelatingsvereisten voor de bachelor opleiding bestaan uit een VWO diploma met N&G of N&T met biologie 1 & 2. Toegevoegd na 1 minuut: De vier vakken die je op VWO niveau moet hebben zijn: Natuurkunde, Scheikunde, Wiskunde en Biologie.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100