Mag je tegelijkertijd voor een supermarkt winkel werken en voor eenzelfde Franchise supermarkt? Zo ja, ben je dit verplicht aan te geven?

En wat gebeurt er al je niet aangeeft dat je al voor die supermarkt werkt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Vrijwel ieder arbeidscontract heeft een concurrentiebeding, de rechtsvorm van de andere supermarkt doet er dus niet zo heel veel toe. In het slechtste geval zou je beticht kunnen worden van 'spionage' en word je ontslagen omdat je je niet aan het concurrentiebeding hebt gehouden. Staat dat niet in je contract dan mag je voor wel 10 supermarkten werken. Toegevoegd na 1 minuut: Overigens moeten beide contracten dan niets over een concurrentiebeding of nevenactiviteiten hebben opgenomen, want het risico loop je bij beide.

Als supermarkt A een verbod op nevenwerkzaamheden heeft opgenomen in de arbeidsovereenkomst dan mag je niet in supermarkt B werken, tenzij met goedkeuring van de eigenaar of degene die hem vertegenwoordigt van supermarkt A. Hetzelfde geldt vice versa natuurlijk voor supermarkt B. Maar ook wanneer dat verbod op nevenwerkzaamheden niet in de arbeidsovereenkomst staat, is het wel zo netjes dit te melden, bij beide werkgevers. ("Goed werknemerschap"). Ik denk overigens dat dit in de praktijk geen bezwaren oplevert bij de werkgever zolang het functies betreft in het uitvoerende niveau (vakken vullen, kassa, emballage.) En wat er gebeurt als je het niet aangeeft terwijl je dit wel had moeten doen? In het slechtste geval neemt de werkgever dan afscheid van jou.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100