3x contract gehad, nu willen ze mij ontslaan, terwijl er mondelinge afspraken zijn gemaakt, wat nu?

Ik wil even weten of dit mag en wat we er evt aan kunnen doen. Verhaal in t kort.
Mijn zusje van 18, heeft een tijd lang 2 banen gehad bij de jumbo en hema. Ze wilde graag een bbl opleiding doen, volgend schooljaar, en doorgroeien bij de hema. Ze heeft het eea overlegd met haar bedrijfsleider bij de hema, en door hem is toegezegt dat hij het eea voor haar zou uitzoeken en dat je intern bij de hema ook opleidingen kan doen om hogerop te komen. Ze kwam in aanmerking voor meer uren, dus kon ze haar baan bij de jumbo opzeggen, dit is allemaal in goed overleg gegaan en de hema wist van alles. Nu, vroeg mijn zusje hem gisteren of hij al de tijd had gehad om er naar te kijken, en toen kreeg zij het antwoord; je hebt nu 3x een 3 maanden contract gehad en die loopt in febr af.
Hij wil haar dus wieberen zodat ze niet in vaste dienst is, en dan mag ze na 6 mnd weer komen soliciteren. Mag dit? Hij wist dat ze voor de hema ging stoppen bij de jumbo, hij wist dat ze bbl wilde doen, hij zou er voor gaan informeren. Ik vind dit gewoon ronduit onfatsoenlijk! Maar ik weet niet goed wat wel, of wat niet mag.

Toegevoegd na 31 minuten:
Ff ter aanvulling, ze werkte al bij de hema, ze zochten daar een parttime hulp, toen is ze nr die vent gegaan, dat ze het raar vond dat ze mensen zochten terwijl zij meer wilde werken bij de hema. Toen kon ze dus meer komen werken, en heeft ze in overleg met haar bedr leider daar bij de jumbo ontslag genomen

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Helaas mag dat wel. Ze wordt namelijk officieel niet ontslagen. Haar contract loopt af en ze krijgt geen nieuwe. Heel zakelijk en heel koud/onmenselijk maar zo is het. Mogelijk dat haar leidinggevende voorbarig is geweest en door zijn/haar baas is teruggefloten. Zeker in deze tijd worden veel contracten niet verlengd. Het verdient zeker niet de schoonheidsprijs maar ik vrees dat ze er niets tegen kan doen. Ik hoop dat ze snel iets vindt waar ze haar bbl kan doen.

Precies hetzelfde gehad. Werkte al een aantal jaren bij een bedrijf met oproepcontract, ging bbl doen waarvoor ik een 32 uurs contract kreeg. Deze liep van 4 Juni tot 4 November 2012 en zou daarna worden verlengd tot November 2013. Helaas ook tijdens mijn BBL opleiding geen contractverlenging gekregen. Erg balen dus, maar dit mag gewoon. Mijn jobcoach vertelde me wel dat men nu 4 x mag verlengen voordat ze je een vast contract moeten geven. Dit is blijkbaar pas veranderd. Wellicht kun je hier achteraan gaan? Succes ermee beide.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100