Ik heb sinds 2 maanden een nieuwe baan, ik heb het er heel erg naar mijn zin en de collega's zijn ook super, maar ik loop (vooral snachts)?

Alleen maar te denken aan mijn werk. En kan hier dan ook moelijk mee stoppen. hoe leer ik hiermee omgaan? Of is dit gewoon het verwerken van alle nieuwe indrukke op het werk?

Weet jij het antwoord?

/2500

Een nieuwe baan geeft natuurlijk stress. Er zijn maar weinig mensen die zonder zenuwen de eerste dagen of weken doorkomen. Alles is nieuw, je collega's, het werk zelf natuurlijk, de omgeving. Je bent misschien bang dat je fouten maakt en je piekert daar ook 's nacht over. Je stapt een gevestigde orde binnen met een eigen cultuur, maar kennelijk wordt je goed opgevangen, want je hebt het naar je zin. Het was anders geweest als was gebleken dat die nieuwe baan niet was wat je zocht en je vervelende collega's zou hebben gekregen. Omdat er geen vervelende situaties zijn wat collega's en werk betreft, zal er op zeker moment routine optreden en zul je niet meer altijd bezig zijn met je werk. Om dat te bevorderen moet je de tijd nemen voor ontspanning als je thuiskomt. Neem ook geen werk mee naar huis (letterlijk en figuurlijk), maar draai de knop op en ga sporten, lees een boek, kies een leuke hobby, enz. Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100