Hoe oud moet je zijn om in een bioscoop te mogen werken??

Hii, eigenlijk zoals de vraag al zegt, ik zou eigenlijk graag in de bioscoop Hollywoud willen werken maar ik weet niet hoe oud je zou moeten zijn voor die baan.
Ik ben nu 15, word 16 in april..

Alvast bedankt ^-^

Weet jij het antwoord?

/2500

je mag normaal beginnen werken als je 16 bent. jonger werken is zwartwerk. veel plezier met je nieuwe werk Toegevoegd na 1 minuut: normaal betkend niet dat je zoals volwassene mag werken, bedoel er meer vakantiejobje ofzo mee

Ga het vragen of kijk op de site of ze het daar vermelden. Ik denk 16 of 18.

Als je 15 bent, mag je licht niet-industrieel werk verrichten. Als je bij de horeca van de bioscoop wilt werken en er wordt alchol geschonken, mag je daar niet werken. Kaartjes controleren zou dus wel mogen. Kijk maar eens op: http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/jongeren-en-werk/vraag-en-antwoord/welk-werk-mogen-kinderen-van-15-jaar-doen.html Daar staat ook bij wat andere leeftijden mogen en niet mogen!

Bronnen:
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/jo...

In principe MAG je daar volgens de regels in de bron wel werken maar niet na 21 uur. Ik denk dat ze je daarom niet aannemen omdat dat niet handig is. Met 16 en 17 mag je tot 23 uur werken. http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/jongeren-en-werk/vraag-en-antwoord/mogen-kinderen-van-15-jaar-werken.html http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/jongeren-en-werk/vraag-en-antwoord/welk-werk-is-verboden-voor-jongeren-tot-18-jaar.html Bel ze even want er staat niets over op de site.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100