Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Bij last-in-first-out bij ontslag; is mijn werkgever VERPLICHT met leeftijdscategorieen te werken?

Op internet kan ik wel vinden dat er leeftijdscategorieen zijn, dat er per 10 jaar gekeken moet worden naar de laatst binnengekomen werknemer. Ik kan echter niet vinden of mijn werkgever zich daar verplicht aan moet houden.
Dit zou voor mij namelijk gunstig zijn, aangezien ik 25 ben en mijn 2 collega's beiden boven de 45.

Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
775

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (2)

In principe wel maar de werkgever kan er altijd voor kiezen een balans te houden van verschillende werknemers. Hij heeft niets aan alleen maar managers of alleen maar koffiedames in een bedrijf. Of het toegstaan wordt is een tweede en kan je een procedure starten... Lees de bron maar. Staan een paar voorbeelden in van afwijkingen. Maar het si niet zo dat het per definitie gebeurd.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
De link hierboven is uit 2003, in 2006 is er wat veranderd en ja nu is het in principe verplicht maar pas bij 20 werknemers en afspiegeling is niet aan de orde als het gaat om een unieke functie. Ook als een complete categorie uitwisselbare functie vervalt, geldt geen afspiegelingsbeginsel. Immers, alle desbetreffende werknemers zullen alsdan moeten afvloeien.

Meer lezen: http://www.intveenadvocaten.nl/index.php?folder_id=24&file_id=86

https://www.afspiegelen.nl/watis_8

Verplicht is vanaf 20 te ontslagen werknemers: http://ondernemerinbusiness.nl/personeel/ontslag/1049/afspiegelingsbeginsel-bij-reorganisatie-of-massaontslag/

http://www.boventallig.nl/pagina/1/wanneer_bent_u_boventallig
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding