Bij last-in-first-out bij ontslag; is mijn werkgever VERPLICHT met leeftijdscategorieen te werken?

Op internet kan ik wel vinden dat er leeftijdscategorieen zijn, dat er per 10 jaar gekeken moet worden naar de laatst binnengekomen werknemer. Ik kan echter niet vinden of mijn werkgever zich daar verplicht aan moet houden.
Dit zou voor mij namelijk gunstig zijn, aangezien ik 25 ben en mijn 2 collega's beiden boven de 45.

Weet jij het antwoord?

/2500

In principe wel maar de werkgever kan er altijd voor kiezen een balans te houden van verschillende werknemers. Hij heeft niets aan alleen maar managers of alleen maar koffiedames in een bedrijf. Of het toegstaan wordt is een tweede en kan je een procedure starten... Lees de bron maar. Staan een paar voorbeelden in van afwijkingen. Maar het si niet zo dat het per definitie gebeurd.

Bronnen:
http://vorige.nrc.nl/dossiers/werk_en_loop...

De link hierboven is uit 2003, in 2006 is er wat veranderd en ja nu is het in principe verplicht maar pas bij 20 werknemers en afspiegeling is niet aan de orde als het gaat om een unieke functie. Ook als een complete categorie uitwisselbare functie vervalt, geldt geen afspiegelingsbeginsel. Immers, alle desbetreffende werknemers zullen alsdan moeten afvloeien. Meer lezen: http://www.intveenadvocaten.nl/index.php?folder_id=24&file_id=86 https://www.afspiegelen.nl/watis_8 Verplicht is vanaf 20 te ontslagen werknemers: http://ondernemerinbusiness.nl/personeel/ontslag/1049/afspiegelingsbeginsel-bij-reorganisatie-of-massaontslag/ http://www.boventallig.nl/pagina/1/wanneer_bent_u_boventallig

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100