Kun je met de deeltijd opleiding Communicatie (omscholing) ook een baan vinden in de informatiemanagement en/of als SEO specialist?

Ik ben 37 jaar en wil omscholen/bijscholen op gebied van "informatie" (informatiedienstverlening, informatiemanagement, informatievoorziening) en van baan veranderen (functioneel beheer). De opleiding Hogeschool van Amsterdam wordt misschien wel te zwaar, want ik woon en werk in Tilburg (hoewel het intakegesprek daar alleen maar motiverender was).

Omdat communicatie en informatie toch dicht bij elkaar liggen kan ik misschien beter dichter bij huis de HBO deeltijd opleiding Communicatie gaan volgen. UIteindelijk moet je toch de kans op de werkvloer krijgen denk ik. En op mijn leeftijd is er niet veel tijd om nog eens rustig wat uit te proberen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik zou niet kiezen voor communicatie (ik doe het zelf) want informatie vormt er maar een heel klein onderdeel. Bij de opleiding wordt vooral gericht op marketing, communicatieplannen en de reclame. Het is een hele brede opleiding, waarbij je je eigen richting kiest, maar wat jij wilt is geen afstudeerrichting. Informatie is in die wereld een belangrijk onderdeel maar al met al maar een klein onderdeel van de gehele opleiding. Dus als je je op een andere opleiding wel kunt specialiseren haal je daar meer voordeel uit. Succes met het maken van je keuze! Toegevoegd na 6 uur: Wat kun je er mee worden? Communicatie speelt in iedere organisatie een belangrijke rol. In sommige gevallen houden communicatiedeskundigen zich bezig met de inhoud van een website van een onderneming, in andere gevallen werk je mee aan het maken van voorlichtingsmateriaal. public relations medewerker communicatiemanager persvoorlichter / woordvoerder medewerker publiciteit reclamecoördinator manager evenementen medewerker marketing communicatie beleidsmedewerker  communicatie communicatiemedewerker redacteur copywriter Toegevoegd na 6 uur: Oeps copy paste pakte de enters niet mee.

Communicatie is nu een beetje een luxe studie. Heel veel jongelui volgen nu die studie, of 't zijn bijv. journalisten die het erbij oppakken. Kortom, de concurrentie zal afgrijselijk zijn. Niet zelden vragen vacatures een jaar of wat ervaring in de communicatie. En met veel concurrentie is er altijd wel iemand die dergelijke ervaring wél heeft. Voor starters in hun (nieuwe) carrière zijn al die mediabaantjes een flink risico.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100