ik heb mezelf in een stomme positie geplaatst, door een sollicitatiegesprek te plannen tijdens mijn werk aan het einde van de dag. hoe los ik dit op?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Logisch: Of je neemt een (halve) dag vrij van je werk, Of, als je part-time werkt overleg je met je huidige werkgever of je mag schuiven met je uren Of je verzet je sollicitatie-gesprek. Ik zie het probleem niet hoor...

die dag ziek melden op werk en in de middag naar je sollicitatiegesprek.

vraag of je je vrij mag

zeggen dat je een belangrijke afspraak hebt welke je niet kan verzetten. als ze vragen waarom dan kan je zeggen dat het te persoonlijk is om hierop te antwoorden. stel dat je zegt dat je ziek bent en ze zien je toevallig op straat, dan heb je nog meer uit te leggen.

Ik vind het juist een heel gunstige uitgangspositie voor een sollicitatiegesprek. Je bent de hele dag lekker bezig met je werk, hebt afleiding, wordt geprikkeld en bent actief. Dat zet al je zintuigen op scherp terwijl je toch niet met die toekomstige baan bezig bent. Daardoor sta je overal voor open, kun je goede antwoorden op vragen geven en is de kans groot dat je er sowieso al ontspannen bij zit. Je moet alleen die één of twee uur die je voor het gesprek nodig hebt als verlof zien los te peuteren bij je huidige werkgever. En een beetje oriëntatie op die beoogde droombaan helpt natuurlijk ook bij zo'n gesprek.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100