Hoe worden nieuwe leden voor vrijwilligerswerk verworven?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat kan op heel veel verschillende manieren en dat hangt natuurlijk ook heel veel af van het soort vrijwilligerswerk. Briefjes in supermarkten, advertenties in plaatselijke kranten, raamposters Mond tot mond vragen etc. Maar er zijn ook vrijwilligerscentrales. Hier is een soort vacaturebank voor vrijwilligerswerk: http://www.vrijwilligerswerk.nl/ Bedrijven en stichtingen hebben websites: http://www.heppie.nl/vrijwilliger-worden.php http://www.childslife.nl/nl/over-childslife/onze-vacatures/ http://www.deregenboog.org/vrijwilligerswerk/projecten En dan is er de Startpagina. http://vrijwilligerswerk.startpagina.nl/

meestal worden zij gevraagd, maar het kan ook via de plaatselijke krant, of briefje in de supermarkt, of in het clubblad.

in ons donateursblad vragen wij steeds om nieuwe vrijwilligers. verder staan we vaak op braderieen om ons werk onder de aandacht te brengen en mensen voor te lichten. in het verleden stonden we ook ingeschreven bij de vrijwilligerscentrale. ook gebeurt het regelmatig dat een vrijwilliger een vriend of familielid enthousiast weet te krijgen.

Ik ben zelf vrijwilliger, de ene vrijwilligersinstelling houdt bijeenkomsten om op die manier vrijwilligers te werven. Die sommige ook nog eens cursussen aanbieden om het extra aantrekkelijk te maken. Ze organiseren daadwerkelijk van alles om de aandacht te krijgen van de mensen :D

Dit is heel verschillend, sommige grote organisaties hebben zelfs een afdeling om actief vrijwilligers te werven, in grote steden zijn er vaak speciale vrijwilligersbanken waar je je kunt aanmelden als vrijwilliger. Als je vrijwilliger intypt in goolge met de plaatsnaam erbij komt je al een heel eind denk ik zo. Ook bij de bibliotheken staan vaak aanvragen voor vrijwilliger. Bij de organsiatie van jouw keuze kun je ook vragen of ze vrijwilligers nodig hebben. Of vraag mensen in je omgeving..

Het meeste gaat dat door mond-tot-mondreclame. Maar ik krijg soms mails van organisaties, die vrijwilligers vragen. Ikzelf, als vrijwilliger help mijn organisatie vaak door zelf vrijwilligers te werven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100