Wat is anoloog pathologie?

Een meisje uit me klas zegt dat ze analoog pathologie gaat studeren. Als ik dit op google zoek kom ik nergens op uit. Wat is dit?

Toegevoegd na 3 minuten:
Ze zegt dat dit iets met lijken onderzoeken is.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je hebt het verkeerd geschreven.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Patholoog_anatoom

zeer waarschijnlijk bedoelt ze anatomie / pathologie. Anatomie is de leer van de bouw en weefsels van een gezond lichaam. Pathologie is de leer van de bouw en weefsels van een afwijkend en/of ziek lichaam.

Eens met anderen, ze wil waarschijnlijk pathaloog-anatoom worden. Dit is overigens geen aparte studie, het is een medisch specialisme. Ze zal dan dus eerst geneeskunde moeten studeren, en daarna de specialisatieopleiding tot pathaloog-anatoom moeten doen. Het is trouwens niet alleen "lijken onderzoeken" hoor. Het is het bestuderen van allerlei weefsels, en het ondersteunen in de diagnostiek van bijvoorbeeld kanker, maar ook allerlei andere ziektes. En tenslotte wordt de pathaloog-anatoom ook ingeschakeld als er obductie uitgevoerd moet worden, dus wanneer van een overledene de doodsoorzaak niet duidelijk is, of als er om een andere reden post-mortem onderzoek gedaan wordt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100